Atomic

Geschiedenis

“Atomic is opgericht in 1955 door Alois Rohrmoser in Oostenrijk. Al meer dan 65 jaar helpen onze producten bij het herdefiniëren van de ski-ervaring voor skiërs van alle niveaus, van beginners die hun eerste bochten nemen tot de grootste atleten die hun grenzen verleggen op het allerhoogste niveau van de sport.”

SKIING IS IN OUR BLOOD. IT DEFINES WHO WE ARE AS PEOPLE AND AS A COMPANY.

“The Atomic range of skis doesn’t just let you ski fast on piste. It takes you into the backcountry, beyond the halfpipe and on the skin-track. Discover our race, alpine, touring and XC ski equipment.”

Atomic has been based in the heart of the Austrian alps since its inception. Today it is the largest ski manufacturer in the world with 1000 in-house employees at our headquarters in the Pongau valley. Here, 60 kilometers south of Salzburg, Atomic produces over 400,000 pairs of skis annually. The entire Atomic family is unified by our shared values: innovation, authenticity, and a pioneering spirit. These values combine to allow Atomic to define the sport of skiing.”

Een greep uit onze collectie ski’s van Atomic

Atomic Redster S9

De Atomic Redster S9 Revoshock S is gemaakt voor skiërs die zich thuis voelen bij het carven en snel gaan.

Het is een slalomski die snel wil gaan. De Redster S9 Revoshock S is uitgerust met de allernieuwste Revoshock S-technologie van Atomic, die je uit elke bocht boost geeft en ijzige pistes in de ochtend verorbert, voor een stabiele, prestatiegerichte rit.

De Ultrawall-constructie geeft skiërs de kracht en kantengrip van een volledige sidewall en de duurzaamheid van een capfinish. Een dubbele laag TI Powered laminaat werkt samen met de Power Woodcore om de ski torsiestijf en snappy edge-to-edge te houden.

Atomic Redster S7

De Atomic Redster S7 is de ski gemaakt voor korten bochten op hoge en lagere snelheden tijdens het hele seizoen. De ski is opgebouwd uit een houten kern, bevat titanium inserts en gaat daarmee soepel en strak de bocht door.

De ski voelt licht aan, maar is geschikt voor alle soorten techniek en kracht. Net als z’n grotere broer is het belag van de ski afgewerkt met de worldcup base finish wat voor een uitmuntend glijvermogen zorgt.

De Atomic Redster S7 is een sportieve ski gemaakt om strakke korte bochten te maken op zowel hoge als lage snelheden. Bent u iemand die het korte bochten werk leuk en uitdagend vindt, dan is dit een goede match kunnen.

Redster q9.8
Atomic Redster Q9.8

Als je van de eerste tot de laatste lift skiet en vertrouwen, precisie en snelheid je constante vereisten zijn, is de Atomic Redster Q9.8 Revoshock S ontworpen voor jou. De ski combineert high-end constructiekenmerken met World Cup-technologie om de ultieme ski te creëren voor de wisselende omstandigheden van hele dagen skiën op de piste. Revoshock S houdt de ski stabiel, gedempt en zorgt ervoor dat je beter uit de bochten komt.

Ontworpen voor gevorderde tot expert skiërs die niet geïnteresseerd zijn in beperkingen, heeft de Redster Q9.8 Revoshock S een brede taille van 85 mm en koppelt deze aan Multi Radius Sidecut. Elke bocht is krachtig en energiek, of het nu gaat om GS bochten op een vers geprepareerde piste of snelle, variabele bochten door de bulten in de late namiddag.

De Q9.8 biedt ongeëvenaarde handling bij elke snelheid, de hele dag, onder alle omstandigheden op de piste, van de eerste tot de laatste lift.

Atomic Redster Q7
Atomic Redster Q7

De Atomic Redster Q7 Revoshock C combineert Revoshock technologie met Atomic’s All-Condition Piste Shape en verpakt deze voor gemiddelde tot gevorderde skiërs. Revoshock C absorbeert trillingen en klapperen van de ski, waardoor een soepele en responsieve ski ontstaat die gedijt in alle omstandigheden op de pistes. De Multi Radius Sidecut moedigt je aan om elke bocht te maken die het terrein vraagt. Bochten met een korte radius voelen snel en levendig aan, terwijl langere GS bochten rotsvast zijn, of de piste nu uit ijs of poedersneeuw bestaat. Een waist van 85 mm geeft je iets meer comfort voor die dagen waarop de sneeuwcondities van ’s ochtends tot ’s middags veranderen. De Power Woodcore, Dura Cap Sidewall constructie en TI Powered Titanal laag houden de prestaties voorspelbaar en snel.

Atomic Redster Q6
Atomic Redster Q6

De Atomic Redster Q6 brengt je overal waar de pistes je leiden. De All-Condition Piste Shape geeft je een Multi Radius Sidecut om mee te werken, en zorgt voor veilige en krachtige bochten, of ze nu kort en snel zijn of lang en snel.

Met 80 mm onder de voet kom je met vertrouwen door veranderende pistecondities, terwijl Dura Cap Sidewalls, Power Woodcore en een TI Powered Titanal laminaat samen zorgen voor een bombproof constructie. De Redster Q6 is de one-ski quiver die je meeneemt van de eerste bochten in de herfst tot de zonnige poedersneeuw in de lente.
De piste is uw speeltuin met de Redster Q6.

Atomic Maverick
Atomic Maverick 88 TI

De Atomic Maverick is de serie skis waarbij Atomic zich focust op het maken van een ski die superbreed inzetbaar is. Een ski voor op en naast de piste en voor snelle carve bochten op de harde sneeuw tot avonturen in de verse sneeuw.


De Atomic Maverick 88 TI is de smalste in deze serie en is een heerlijke all-mountain ski gericht op skiers die de meeste tijd op de piste doorbrengen.


De ski is goed te carven in verschillende condities en daagt je graag uit om in de verspoorde sneeuw op zoek te gaan naar avontuur.

Atomic Cloud C12
Atomic Cloud C12

De Atomic Cloud C12 Revoshock C is een schoonheid aan de oppervlakte… en een schoonheid aan de onderkant.
De Cloud C12 Revoshock C is een van de meest populaire piste ski’s in de best verkopende Cloud serie en bevat dezelfde Atomic technologie als Redster race ski’s.

Het Revoshock C systeem absorbeert en verdrijft skischokken en trillingen, voor soepele, stabiele prestaties die het reactievermogen van rand tot rand behouden.

Hij is ook voorzien van de Flite Woodcore – soepel en lichtgewicht, met een wendbaar gevoel. Krachtige prestaties, elegante looks: de perfecte ski voor snelle, zelfverzekerde koninginnen van de pistes.

Atomic Cloud 11
Atomic Cloud C11

De Atomic Cloud 11 is een damesski die het vertrouwen geeft aan licht gevorderde tot gevorderde dames. Dankzij een bewezen en klassieke opbouw is dit een voorspelbare ski die al jaren een succes is voor mensen die gewoon een goede damesski willen. Dankzij de houten kern, de Servotec Light technologie en de Titanium Stabilizer is deze ski erg stabiel, goed dempend en ontbreekt er geen grip op harde pistes.

Deze ski is uitgevoerd met de Atomic M10 binding. Deze binding is licht van gewicht en geeft deze ski de juiste directheid om hem goed te kunnen sturen. Het heeft een DIN-instelling van 4 tot en met 11. Ook is deze binding natuurlijk geschikt voor skischoenen met skischoenen met of zonder GripWalk.

Ben jij geen beginner, hoef jij ook niet te racen maar beheers jij het carven, wil je dit juist leren en maak je graag snelle en vele kilometers? Dan is dit een ski die je daar bij kan helpen.

Atomic Cloud C9
Atomic Cloud C9

Atomic Cloud C9 is het kleinde zwarte kleed van de Cloud piste serie – elegant, flatterend en altijd goed waar je hem ook draagt. Door de combinatie van stijl en inhoud is de Cloud C 9 een van ’s werelds best verkochte piste ski’s voor vrouwen.

Dit model heeft ook Servotec Light bovenop, waardoor je extra stabiliteit krijgt in de bochten en een moeiteloze glide op de piste.

Atomic Cloud C8
Atomic Cloud C8

Als je op zoek bent naar een nieuwe beste vriend om je seizoen na seizoen te helpen, dan is de Atomic Cloud C8 iets voor jou. Hij is uitgerust met Atomic’s Densolite Core, wat betekent dat hij licht en gemakkelijk te hanteren is voor gemiddelde skiërs. Het laat je gracieus skiën met minimale inspanning, zodat je niet vermoeid bent aan het eind van de dag. Dit model is voorzien van Servotec Light voor extra stabiliteit in de bochten en een moeiteloos glijden op de piste.


Atomic Cloud Q12
Atomic Cloud Q12

De Atomic Cloud Q12 Revoshock C neemt je mee van begin tot eind zonder enig enthousiasme te verliezen. Ontworpen met geavanceerde tot expert vrouwelijke skiërs in het achterhoofd, de Cloud Q12 Revoshock C heeft een 83mm taille en Multi Radius Sidecut om totale veelzijdigheid in on-piste skiën prestaties te creëren.

Korte radius bochten door de hobbels of de wisselende sneeuw van een stormdag zijn net zo gemakkelijk en leuk als het leggen van de ski op de rand en het maken van een GS bocht op een ongerepte lint van corduroy. Revoshock C houdt de ski soepel en trillingsvrij, voor zelfverzekerde prestaties die de snelheid in elke bocht behouden.

Dura Cap Sidewall constructie zorgt voor solide kantengrip, en de Flite Woodcore houdt de prestaties snel en responsief. De Cloud Q12 Revoshock C kan de snelheid in de ochtend verhogen, en net zo leuk zijn teruggedraaid in de middag. Het is de ultieme do-everything ski voor de pistes.

Atomic Cloud Q9
Atomic Cloud Q9

De Atomic Cloud Q9 brengt de gevorderde vrouwelijke skiër overal waar de piste naartoe leidt. Ontworpen met Atomic’s All-Condition Piste Shape, is de Cloud Q9 thuis op de pistes of maakt snelle bochten door de middag hobbels.

De royale 75mm taille biedt een solide platform voor variabele sneeuwcondities, terwijl de Dura Cap Sidewall constructie zorgt voor een veilige kantengrip in de bochten. De composiet houten kern houdt de ski responsief en licht om vermoeidheid te minimaliseren en plezier te maximaliseren.

De Cloud Q9 is klaar om hard te skiën in de ochtend en terug te draaien in de middag voor rondjes op de piste met vrienden – een echte, veelzijdige, all-piste ski.

Atomic Bent 120
Atomic Bent 120

De Atomic Bent Chetler 120 is de signature ski van Chris Benchetler en de grote broer van de Bent ski familie. Deze verpletterende, poedersplijtende machine heeft topsheet en base art van de man zelf. Met een constructie en vormgeving ontworpen en verfijnd door Chris Benchetler sinds 2008, herdefinieert de nieuwste iteratie wat mogelijk is in big mountain terrein. Dura Cap Sidewall constructie gecombineerd met revolutionaire HRZN Tech biedt meer oppervlakte in de nose en tail voor betere tracking door chop en crud met minder tip doorbuiging.

De Light Woodcore bespaart gewicht, terwijl de Carbon Backbone kracht en stijfheid toevoegt. Het Powder Rocker profiel biedt de perfecte hoeveelheid tip en tail turn-up, en camber onder de voet levert epische prestaties door diepe bochten, side hits en nose butters.

Atomic Bent 110
Atomic Bent 110

De Atomic Bent 110 benadert de berg op dezelfde manier als de Bent Chetler 120, met iets minder breedte. Het is Jossi Wells’s go-to ski voor backcountry freestyle, het opladen van lift-served pow ronden en dagen waar het diep is, maar niet 120-diep. De Bent 110 is ontworpen met HRZN Tech Tip en Tail voor speelse prestaties en een betere float door blower zonder de ski groter te maken. De 110 heeft een beetje minder rocker in de tail dan de 120, maar gaat nog steeds door variabele chop en crud. Een Light Woodcore vermindert het gewicht en houdt de prestaties responsief. Met topsheet en base art van Chris Benchetler weerspiegelt de 110 volledig zijn benadering van de bergen: creatief en uniek.

Bent Chetler 110
Atomic Bent 100

De Atomic Bent 100 is een doe-alles freeride ski. Deze all-mountain ski, ontworpen en gebouwd door skilegende Chris Benchetler en het Atomic Freeski team, is een afgeslankte versie van het bekroonde signature model, de Bent Chetler 120. Dennis Ranalter noemt het “de perfecte all-rounder”.

De Bent 100 heeft een veelzijdige taille van 100 mm en een directionele vorm met HRZN Tech in de nose en tail voor meer oppervlakte en float. De lichte Woodcore en royale Powder Rocker moedigen je aan om de hele berg af te slatten en te slarven, van de bergtop tot in het park.

Dura Cap Sidewalls zorgen voor een gecontroleerde krachtoverbrenging en een goede kantengrip op hardere sneeuw. Of het nu gaat om verse sneeuw, diepe sporen of harde, variabele omstandigheden, de Atomic Bent 100 doet één ding beter dan alle andere: hij laat je skiën zoals jij hetzelf wil.

Atomic Bent 85
Atomic Bent 85

De Atomic Bent 85 is een veelzijdige all-mountain, park-slaying ski ontworpen door Chris Benchetler en het Atomic Freeski team om overal te presteren. Of je nu airs aan het boosten bent in de pijp of door de middag chop aan het breken bent, de 85mm taille en All Mountain Rocker houden alles onder controle.

Een kern van samengesteld hout en een Dura Cap Sidewall constructie zorgen voor een soepele, wendbare rit met pittige edge-to-edge prestaties. Met topsheet en base art van Chris Benchetler zal de Bent 85 je inspireren om de berg te skiën zoals alleen jij dat kunt.