Atomic

Geschiedenis

“Atomic is opgericht in 1955 door Alois Rohrmoser in Oostenrijk. Al meer dan 65 jaar helpen onze producten bij het herdefiniëren van de ski-ervaring voor skiërs van alle niveaus, van beginners die hun eerste bochten nemen tot de grootste atleten die hun grenzen verleggen op het allerhoogste niveau van de sport.”

Beginner tot expert

Superieur comfort. Perfecte flex en pasvorm. Onze Atomic alpine skischoenen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je maat, voetvorm of niveau. Voor de beste prestaties heb je de beste skischoenen nodig. Onze Atomic skischoenen bieden het beste voor iedereen, van beginner tot pro. Met aanpasbare, ultieme pasvormen, de hele dag comfort en boot-fitting.


Een greep uit onze collectie skischoenen van Salomon

Atomic Hawx Prime 130
Atomic Hawx Prime 130

Stijf, krachtig en ontworpen voor intensief skiën, de Atomic Hawx Prime 130 S GW is een skischoen met gemiddelde breedte voor ervaren skiërs. Hij is voorzien van Prolite, een revolutionaire lichte schaalconstructie met extra verstevigingen in belangrijke zones voor een krachtige skiprestatie.

Pas de pasvorm en het gevoel aan met Power Shift, instelbare voorwaartse buiging en Mimic Platinum voeringen die zich precies naar de vorm van je voet vormen.
De nieuwe 3D Stretch Toe Box zorgt voor extra comfort dankzij de “Big Toe Friendly”-constructie, waardoor extra stretch in de lengte van de voering mogelijk is waar dat nodig is.

De kantelbare GripWalk Grip Pads bieden meer tractie bij het lopen, terwijl ze de krachtoverdracht van een standaard alpine zool leveren. Voor sterke all-mountain skiërs die de breedte van een 100mm leest nodig hebben – dit is een high-performance all-mountain sckischoen.

Atomic Hawx Prime 120
Atomic Hawx Prime 120

De Atomic Hawx Prime 120 S GW biedt dezelfde hoge prestaties als de Hawx Prime 130 met een iets zachtere flex. Het is een nauwkeurige all-mountain schoen met Legendary Hawx Feel en een medium breedte.

Met een leest van 100mm en een comfort niveau dat je zal verbazen, bieden deze boots meer stabiliteit dan ooit dankzij Prolite – een revolutionaire lichte shell constructie met extra verstevigingen in belangrijke zones. De Mimic Platinum voering kan precies naar de vorm van je voet worden gevormd, en Power Shift zorgt voor een fijnafstelling van voorwaartse buiging en flex.

De kantelbare GripWalk Grip Pads bieden meer tractie bij het lopen, terwijl ze de krachtoverdracht van een standaard alpine zool leveren. Voor de ervaren all-mountain skiër die de hele dag door comfort zoekt, is dit de skischoen om je grenzen te verlegge

Hawx Prime 95 W
Atomic Hawx Prime 95

Een van de best verkopende Atomic all-mountain skischoenen voor vrouwelijke skiërs wereldwijd.

Ontworpen voor een medium voet en met een medium flex die meer dan voldoende is voor de meeste ervaren skiërs, is deze skischoen de perfecte partner voor een dame voor on- of off-piste. Skiërs van alle niveaus zullen de extra stabiliteit en het verminderde gewicht dankzij Prolite waarderen – een revolutionaire lichte constructie met extra verstevigingen waar het telt.

Je voeten zullen het comfort waarderen dat wordt geboden door de warmte-vormbare Mimic Gold voering, die de precieze vorm van de voet nabootst voor een perfecte pasvorm op maat. Dit alles maakt deel uit van het creëren van het legendarische Hawx gevoel. Maak van je skischoenen je eigen skischoenen – en ski als nooit tevoren.


Hawx Prime 85
Atomic Hawx Prime 85

De Atomic Hawx Prime 85 W – voor als je geen zin hebt in gedoe met je uitrusting – je wilt gewoon skiën. Voor nieuwkomers in de sport of voor lichtere vrouwelijke skiërs met een middelgrote voet, is dit de all-mountain skischoen voor jou.

De 3D Silver binnenschoen is gemaakt van Prolite, een revolutionaire lichte constructie met extra verstevigingen in belangrijke zones om krachtig te kunnen skiën. De 3D Silver binnenschoen heeft een anatomische eerste pasvorm en de binnenschoen, manchet en binnenschoen kunnen verder worden aangepast voor een persoonlijke pasvorm. Een van de grootste klachten van skiërs is het ongemak van skischoenen – maar de Legendary Hawx Feel zal je voeten gelukkig maken. En dat betekent plezierig skiën.


Hawx Magna 120
Atomic Hawx Magna 120

De Atomic Bent 100 is een doe-alles freeride ski. Deze all-mountain ski, ontworpen en gebouwd door skilegende Chris Benchetler en het Atomic Freeski team, is een afgeslankte versie van het bekroonde signature model, de Bent Chetler 120. Dennis Ranalter noemt het “de perfecte all-rounder”.

De Bent 100 heeft een veelzijdige taille van 100 mm en een directionele vorm met HRZN Tech in de nose en tail voor meer oppervlakte en float. De lichte Woodcore en royale Powder Rocker moedigen je aan om de hele berg af te slatten en te slarven, van de bergtop tot in het park.

Dura Cap Sidewalls zorgen voor een gecontroleerde krachtoverbrenging en een goede kantengrip op hardere sneeuw. Of het nu gaat om verse sneeuw, diepe sporen of harde, variabele omstandigheden, de Atomic Bent 100 doet één ding beter dan alle andere: hij laat je skiën zoals jij hetzelf wil.

Atomic Hawx Magna 105

De Atomic Hawx Magna 105 S W GW, kracht en precisie is wat je krijgt met de stijfste optie voor vrouwen met een bredere voet. Nu met dezelfde Prolite shell constructie als de Hawx Ultra W en Prime W modellen, biedt deze laars stabiliteit door versteviging in de belangrijkste zones voor krachtige skiprestaties.


De Mimic Gold W voering is de sleutel tot het creëren van een comfortabele pasvorm, met een warmte vormbare voorgevormde hiel, enkel en tong, het voering materiaal vormt zich naar je voet voor een perfecte pasvorm op maat. De GripWalk Grip Pads bieden meer tractie voor het lopen, terwijl ze de krachtoverbrenging van een standaard alpine zool leveren. Met Power Shift kun je je voorwaartse buiging en flex afstemmen op je boot en je rit. Ongeacht de sneeuw of het soort ski’s onder je voeten, dit is de skischoen voor vrouwen die gewoon willen knallen.