fbpx

Bootfitting 3D-SCAN

Als wintersport specialist wil United Brands de beste op maat gemaakte skischoenen aanbieden aan haar klanten.

De perfecte skischoen vinden voor uw voeten was nog nooit zo accuraat en gemakkelijk! Het  Fischer Vacuüm Station maakt een 3D scan van uw voeten en brengt deze volledig in beeld. De scan houdt rekening met de lengte, breedte en hoogte van de voet, alsook de drukpunten rondom de voet. Op basis van de verzamelde gegevens en rekening houdend met enkele mogelijke drukpunten wordt u geadviseerd over de beste skischoen! Wij starten dan het proces om de best passende skischoen voor u te maken.  Het gehele proces zal ongeveer een uur duren.

Skieën zonder pijn dankzij onze bootfitting 3D-scan!

Als wintersportspecialist wil United Brands de beste op maat gemaakte skischoenen aanbieden aan haar klanten.

Waarom eerst de bootfitting 3D-scan?

  • Enkels die zo sterk naar binnen drukken dat er overdruk ontstaat tegen de binnenwand van de buitenschoen
  • Tintelend gevoel onder de voetbal, gevolgd door slapende voeten
  • Tintelende tenen die overgaan naar koude tenen
  • Overbelasting van de voetboogpees

Onze bootfitting 3D-scan met het Fischer Vacuüm Station biedt soelaas! 

Skiboots zijn vandaag de dag kwalitatieve hoogstandjes. De binnenvoering – of (custom fit) liner – is op verschillende plaatsen thermomoldable via memory foam. Kort gezegd de zool, voetbed, hiel of zelfs de hele binnenboot tot aan de kuit kan opgewarmd worden waarna de klant zijn voet in de liner of op de zool plaatst en de binnenbekleding in één sessie instapklaar aanpast aan de vorm van de voet. Zo geniet je van een uitstekende lock-in in de shell, zonder vervelende drukpunten, en met de uitgebalanceerde voetsupport waar nodig.

Nog comfortabeler is het wanneer ook de kunststof buitenshell aangepast kan worden. De meeste ski- en snowboard schoenen kunnen aangepast worden aan de voorvoet door de last met enkele millimeter in te krimpen voor een nauwkeuriger lock rond je voet, hiel of tenen. Bij de jongste generatie skiboots kan de volledige shell – dus zowel voet als kuit en scheenbeen – via opwarming aangepast worden aan de anatomie van je voet en onderbeen. 

Onze bootfitting 3D-scan brengt alles in kaart waarna wij een te smalle buitenschoen gaan verbreden op de plaatsen waar nodig is nadat de plastic met speciale apparatuur wordt opgewarmd. De verbreding gebeurt door middel van uiteenlopende vormen die op een hydraulische pomp in de buitenschoen worden ingebracht. Pijnlijke drukpunten in de skischoen behoren nu volledig tot het verleden.

Hoe werkt onze Bootfitting 3D-scan?

De Fischer Vacuum 3D voetscan houdt rekening met de lengte, breedte en hoogte van de voet. Daarnaast houdt het ook rekening met de drukpunten rondom de voet. Op basis van die gegevens brengt het uw volledige voet goed in kaart.

1

Trek de technische sokken aan.

2

Neem plaats op de scanner.

3

Er wordt een 3D scan genomen van uw voet.

4

De scanner toont advies en eventuele drukpunten.

5

Aanpassing van de skischoenen.

6

Jouw skischoen op maat is klaar. 

Skischoenen kopen bij United Brands?

Ontdek hier onze collectie skischoenen van Atomic, Salomon, Fischer en Rossignol.