Capita

Geschiedenis

Capita snowboards is opgericht in 2000. Twee vrienden en pro-snowboarders Blue Montgomery en Jason Brown begonnen het merk vanuit hun garage in Seattle, Washington. Na een paar jaar was de lijn zo groot dat de productie verhuisde naar de Elan fabriek in Oostenrijk. Toen deze fabriek in 2013 in financiële problemen kwam, besloot Capita de hele fabriek en het grootste deel van het personeel over te nemen. Hun hele lijn snowboards werd daar immers al geproduceerd. In de jaren die volgden, werd de fabriek (the mothership) steeds “groener”.

HAND-CRAFTED WITH 100% CLEAN ENERGY

“Wij produceren onze eigen schone energie.

Het CAPiTA Mothership is een wonder van schone energieproductie. Het wekt de energie die nodig is voor de productieprocessen en de werking van het gebouw zelf op via een door waterkracht geactiveerd NH3-thermisch energiesysteem, in combinatie met ons onlangs geïnstalleerde zonnepanelenpark. Wij investeren voortdurend in onze energiesystemen omdat wij begrijpen dat wij de plicht hebben onze productieprocessen te verfijnen en te verbeteren om de winters waar wij zo van houden te helpen behouden.

Wij zijn er trots op dat onze zelf opgewekte schone energie wordt gebruikt om alle functies van The Mothership van stroom te voorzien, van de bordpersen tot de lichtknopjes.”

Een greep uit onze collectie snowboards van Capita

Capita Defenders Of Awesome (D.O.A)

De Defenders of Awesome serie heeft een grote reputatie, en deze boards staan daar garant voor.

Als winnaars van de meest begeerde design award in snowboarden voor een ongekende zeven jaar op een rij, werd dit voor Capita #1 verkopende snowboard en een van de meest gewilde snowboards ter wereld.

De D.O.A. heeft een hybride camberontwerp van de volgende generatie, dat de pop en respons van een cambered board levert met de voorspelbaarheid van reverse camber, en is nu verkrijgbaar in een uitgebreidere reeks grotere maten.

Nieuw voor 2022 is dat capita deze iconische serie verder heeft verbeterd met een gloednieuwe P2 Superlight Core™, die minder weegt dan het vorige model en tegelijkertijd een hoge slagvastheid en maximale pop biedt.

Met extra constructietechnologie zoals Fortress™ Kevlar Bound Sidewalls en een supersnelle Quantum Drive™ base overstijgen deze boards hun bescheiden retailprijs. De D.O.A. serie staat fier als het ultieme go anywhere, do anything freestyle deck.


RIDER TYPE: De perfectionist die wil boarden op een van de beste snowboards ooit ontworpen.


Capita Outerspace Living

De Outerspace Living heeft een true-twin freestyle vorm gemixt met een all-terrain camber profiel gebouwd voor freeriden.

De inserts zijn iets naar achteren geplaatst om aan te geven hoe de meeste snowboarders hun bindingen het liefst monteren op dit model, waardoor het technisch gezien een directionele twin is, met de optie om hem nog steeds gecentreerd te monteren als een true twin, afhankelijk van de voorkeur van de stance.

De resulterende veelzijdigheid heeft de Outerspace Living gekatapulteerd tot een favoriet bij de fans en is nu ons nummer twee verkopende board wereldwijd. Geïnspireerd door de prijswinnende Mercury serie, ligt positieve camber onder de voet om de power vast te houden, terwijl de nose en tail verhoogd zijn om het board door poeder en variabele condities te laten zwemmen.


Deze decks zijn vergevingsgezind wanneer je dat wilt, maar krachtig genoeg voor lastige situaties. Ze hebben een volledig nieuwe FSC® Certified Multizone Core™. Dit nieuwe core profiel biedt super-sterkte in de impact gebieden met een nieuw ontworpen taper tussen de insert packs voor een meer vergevingsgezinde torsie flex in de mid-sectie. 4x20mm Carbon Aramide Struts en een SuperDrive™ FX base helpen de Outerspace Living bij het managen van zowel in-bound resort features als side-country condities. Wil je rondjes door het park rijden als de poeder eruit is? Zo ja, dan is dit het board voor jou.

RIDER TYPE: De freerider die op zoek is naar een lichtgewicht en veelzijdig all-terrain board.


Capita Birds Of A Feather

De Birds of a Feather is een technische kopie van de bestseller uit de D.O.A.-serie, en biedt alle prestaties van een van de meest gewilde snowboards ter wereld, maar dan gerepliceerd in flexpatronen en geometrische maatvoering om tegemoet te komen aan de wensen van dames. Dit snowboard is zo verdomd leuk dat de do-anything, go-anywhere Birds of a Feather klaar is om je rijden voorgoed te veranderen.

Met een medium flex die makkelijk te draaien is en een langgerekte effectieve kant om de hellingen op te carven, heeft deze hybride-camber, all-terrain vernietiger talloze knock-offs geïnspireerd die zijn succes najagen. Deze navolging komt met het territorium, aangezien de Birds of a Feather alle belangrijke designprijzen in de industrie heeft gewonnen.


Met een gloednieuwe P2 Superlight Core™ en acht standaardbreedtes om uit te kiezen, doorbreekt de Birds of a Feather nu de barrières in de snowboardindustrie met een speciaal breed damesaanbod.


RIDER TYPE: De all-condition rijder die klaar is voor een prijswinnende bergervaring.


Capita Paradise

Deze perfect uitgebalanceerde all-terrain freeride boards zijn ontworpen om de Outerspace Living series na te bootsen in geometrische ontwerpen voor dames. Ze zijn stabiel, ondersteunend en poppy, maar tegelijkertijd vergevingsgezind en makkelijk te rijden.

Met camber onder de voeten voor gecontroleerde bochten en een rockered nose en tail die zweeft in de poeder, rijdt de Paradise boven het ruige spul dat het leven op de berg je naar je toe kan gooien. Deze veelgevraagde decks hebben een volledig nieuwe FSC®-gecertificeerde Multizone Core™ in combinatie met supersterke 4x20mm Carbon Aramid Beams, naast andere prestatieverhogende constructiekenmerken.

Met de twin-tip designlijnen van een freestyle board en de camber theorie van een freeride board, bieden deze boards zelfverzekerde controle waar elke rijder van zal houden.

RIDER TYPE: De freerider die op zoek is naar een lichtgewicht en veelzijdig all-terrain board.