Elan

Geschiedenis

“In 1945 had een jonge Sloveen genaamd Rudi Finžgar een visie om de beste ski’s ter wereld te bouwen voor vrienden en families om van de ski-levensstijl te genieten en blijvende herinneringen te creëren in de bergen. Die visie werd werkelijkheid en al 75 jaar blijft Elan de grenzen van de innovatie verleggen – zodat alle skiërs de best mogelijke tijd op de berg kunnen beleven. Van baanbrekende parabolische vormen, tot state-of-the-art Amphibio technologie.”

ALWAYS GOOD TIMES

“Bij Elan draait om leuke momenten, en de beste momenten zijn die met vrienden en familie in de bergen. Of het nu gaat om een familieweekend naar je favoriete bestemming of een avontuur in de bergen met je beste vrienden, het zijn altijd leuke momenten als je je omringt met degenen met wie je het meest close bent.”


Een greep uit onze collectie ski’s van Elan

Amphibio 18TI
Elan AMPHIBIO 18TI2

De AMPHIBIO 18 TI2 is ontworpen voor mensen die graag bochten maken en is de perfecte ski om van radius te variëren. Deze ski’s met een breedte van 73 mm onder de voet kunnen zich aanpassen aan de stijl van de skiër en zijn bestemd voor de zeer goede skiërs.

Deze ski’s, die technologie en prestaties combineren, hebben veel eigenschappen die stijfheid en stevigheid bieden voor een comfortabele en dynamische afdaling.

De Amphibio Truline technologie helpt bij het hanteren met een asymmetrisch profiel en versterkte binnenkanten om de snijprestaties te verbeteren. De lichte rocker aan de voorkant zorgt voor veelzijdigheid voor een all-terrain ski. De nano-technologie in de zool zorgt voor een betere glide in alle omstandigheden.


Deze ski is ontworpen voor het skiën op de piste en presteert goed in alle omstandigheden.

WINGMAN 82 TI
Elan WINGMAN 82TI

Ideaal voor moeiteloos carven en cruisen in de bergen. De Wingman 82 Ti heeft de kracht om je grenzen te verleggen zonder dat je je zwaar voelt.

Als je de hele dag wilt cruisen, hoef je niet verder te zoeken dan de Wingman 82 Ti. Het is gegarandeerd je beste vriend en ontworpen met de beste innovatie om het maximale uit je ski’s te halen. Een stabiele en soepele rit wordt mogelijk gemaakt door de titanium versteviging van een Power Woodcore, terwijl de Amphibio Truline Technologie inspireert tot perfecte bochten, eindeloze energie en goede tijden.

wildcat 86 c
Elan Wildcat 86 C

Maak een statement met de Black Edition Wildcat, de ultieme combinatie van stijl en kracht die gegarandeerd zal opvallen als je moeiteloze bochten maakt in alle omstandigheden.

Met een taille van 86 mm en een mat en glanzend zwart katachtig design is de nieuwe Wildcat Black Edition uitgerust om elk terrein te domineren. De Wildcat 86 C is voorzien van ’s werelds meest geavanceerde asymmetrische ski ontwerp voor vrouwen; Amphibio Truline W Technologie.

Dit iets bredere chassis heeft een speciaal profiel voor de rechter- en linkerski, naast een lichtgewicht gelamineerde houten kern en een met carbon versterkte constructie voor stabiliteit, kracht en perfecte, soepele bochten op elk terrein en bij elke snelheid. Van ijspistes in de vroege ochtend tot hobbels in de late namiddag, deze ski tilt je all-mountain ervaring naar een hoger niveau met stijl en kracht, van de eerste tot de laatste piste.

Elan Insomnia 14TI
Elan Insomnia 14TI

De perfecte dames ski voor wie op zoek is naar een ski die gemakkelijk onder controle te houden is, vertrouwen inboezemt en in elke bocht gratie uitstraalt.


Als je op zoek bent naar een ski die het allemaal doet, kijk dan niet verder dan de Insomnia 14. De Insomnia 14 is een ski die alles in zich heeft, met een ski-ontwerp dat veel eigenschappen heeft, voor moeiteloos skiën met vertrouwen en controle. De ski begint met een lichtgewicht houten kern, is efficiënt en gemakkelijk te hanteren, maar als je klaar bent om meer uitdagend terrein aan te pakken, zijn ze uitgerust met Amphibio Truline W-technologie en Power Shell-constructie met een titanium versterking voor de kracht en stabiliteit die je nodig hebt om je skiën vooruit te helpen. Met een ideale taillewijdte van 76 mm ben je verzekerd van een nieuw prestatieniveau.