fbpx

Elan

Geschiedenis

In 1945 had een jonge Sloveen genaamd Rudi Finžgar een visie om de beste ski’s ter wereld te bouwen voor vrienden en families om van de ski-levensstijl te genieten en blijvende herinneringen te creëren in de bergen. Die visie werd werkelijkheid en al 75 jaar blijft Elan de grenzen van de innovatie verleggen – zodat alle skiërs de best mogelijke tijd op de berg kunnen beleven. Van baanbrekende parabolische vormen, tot state-of-the-art Amphibio technologie.

ALWAYS GOOD TIMES


Bij Elan draait om leuke momenten, en de beste momenten zijn die met vrienden en familie in de bergen. Of het nu gaat om een familieweekend naar je favoriete bestemming of een avontuur in de bergen met je beste vrienden, het zijn altijd leuke momenten als je je omringt met degenen met wie je het meest close bentEen greep uit onze collectie ski’s van Elan

Elan Primetime 55+ FusionX

Ervaar de toegankelijke kracht en verhoogde kantencontrole van Primetime 55+, ontworpen op een breder platform, voor een gracieuze, opwindende en uitdagende rit.

Primetime 55+ levert carve-capaciteiten op een iets breder 74 mm platform voor ondersteuning en balans, terwijl de wendbaarheid behouden blijft dankzij een kortere draaicirkel. Hij is ontworpen met PowerMatch Technology, die de constructie van de ski afstemt op de manier waarop skiërs de kanten aandrijven, voor een naadloze energieoverdracht. Het Amphibio profiel wordt versterkt door een Dual Density Woodcore die dicht hout en een dikker profiel langs de binnenkant van de kanten plaatst, en een dunner profiel met lichter hout langs de buitenkant, wat resulteert in een ski die de perfecte hoeveelheid kracht, stabiliteit en rebound heeft met intuïtieve wendbaarheid en soepele tracking. Een Dual Ti laag langs de binnenrand zorgt voor extra ondersteuning en soepelheid en het nieuw ontworpen Fusion X bindsysteem heeft een vrij flexend gevoel met een verhoogde teen voor een betere balans. Ontworpen voor skiërs die op zoek zijn naar opwindende prestaties in een bredere ski, levert Primetime 55+ de perfecte combinatie van beide.

Elan Primetime 55 FusionX

De meest precieze ski van de collectie, Primetime 55, is de beste in kant-tot-kant snelheid en levert elite carve-capaciteiten met een soepel energiek gevoel.

De bliksemsnelle snelheid van de Primetime 55 komt door de 69 mm taille in combinatie met de ultramoderne PowerMatch Technologie, een ontwerp dat de constructie van de ski afstemt op de manier waarop de skiër kracht op de sneeuw zet, voor meer natuurlijke controle over de binnen- en buitenkanten tijdens de bocht. De ski maakt gebruik van een combinatie van het Amphibio profiel en een Dual Density Woodcore, dat een dikker profiel heeft met hout met een hogere dichtheid, versterkt door Dual Ti langs de binnenkant voor kracht, stabiliteit, grip en rebound. De buitenste rand is gemaakt met een dunner profiel en hout met een lichtere dichtheid voor intuïtieve wendbaarheid, verbeterde tracking en gewichtsvermindering. De ski is uitgerust met het nieuwe Fusion X bindsysteem dat in de teen is verhoogd om de balans te verbeteren en de ski op een natuurlijke manier te laten buigen. Dit maakt Primetime 55 de duidelijke keuze voor skiërs die een precieze en opwindende carving tool waarderen.


Elan Primetime 44 FusionX

De Primetime 44 is ontworpen voor toegankelijkheid tot maximale power en verhoogde kantenwendbaarheid en biedt opwindende carve-prestaties en een speelse rit.

Geniet van moeiteloos carven met de Primetime 44 dankzij een smalle taille van 69 mm en PowerMatch Technology, een ontwerp dat de constructie van de ski afstemt op de manier waarop de skiër kracht op de sneeuw zet voor meer natuurlijke controle over de binnen- en buitenkanten tijdens de bocht. De Dual Density Woodcore verbetert het profiel van de Amphibio links en rechts door een sterker platform langs de binnenste rand en hout met een lichtere dichtheid langs de buitenste rand te plaatsen, afgemaakt met een Mono Ti laag voor een zelfverzekerde entry en exit van de bocht met een intuïtief gevoel. De finishing touch is het Fusion X bindsysteem dat de ski natuurlijk en energiek laat buigen, waardoor dit de natuurlijke keuze is voor skiërs die van de eerste tot de laatste stoel willen carven.

Elan Primetime 33 FusionX

De Primetime 33 is ontworpen om de hele dag van te genieten en combineert een veelzijdige footprint met inspirerende kantengrip voor een gemakkelijke, energieke ervaring.


Geniet van eindeloze en moeiteloze bochten op de Primetime 33. Het 73 mm platform is snel van kant tot kant, heeft een accurate entry en exit en een speelse rit. Met PowerMatch Technologie kun je je potentieel benutten door sterker materiaal aan de binnenkant te gebruiken voor de beste mix van kracht, grip en rebound, en minder materiaal aan de buitenkant voor makkelijke wendbaarheid en controle. Een Mono Ti laag langs de binnenkant zorgt voor zelfverzekerd insturen en uitstappen van bochten met een intuïtief gevoel. De finishing touch is het FusionX bindsysteem dat de ski een natuurlijke en energieke flex geeft.

Elan Primetime 22 FusionX

Geniet van de zekere en wendbare prestaties van de Primetime 22, ontworpen voor soepele toegankelijke prestaties en moeiteloos piste-rijden.


Maak met gemak gebruik van toegankelijke prestaties op de Primetime 22. De taille van 73 mm is veelzijdig en wendbaar in combinatie met de PowerMatch Technologie, waarmee de skiër beide kanten op een natuurlijke en zelfverzekerde manier kan controleren om de hele dag vol vertrouwen te skiën.

Elan Primetime Nº4 W – Dames

Met een inspirerende toegankelijkheid tot kracht en een verhoogde kantencontrole zorgt de Primetime N°4 voor een gracieuze, opwindende en speelse rit, de klok rond op de piste.

Geniet van moeiteloos carven met de Primetime N°4 dankzij een smalle taille van 69 mm en PowerMatch Technology, een ontwerp dat de constructie van de ski afstemt op de manier waarop de skiër kracht op de sneeuw zet voor meer natuurlijke controle over de binnen- en buitenkanten tijdens de bocht. De Dual Density houtkern verbetert het Amphibio links & rechts profiel door een sterker platform langs de binnenkant en hout met een lichtere dichtheid langs de buitenkant te plaatsen, afgemaakt met een Mono Ti laag voor een zelfverzekerde bochtin- en uitstap met een intuïtief gevoel. De finishing touch is het PowerShift bindsysteem dat de ski natuurlijk en energiek laat buigen, waardoor dit de natuurlijke keuze is voor vrouwen die van de eerste tot de laatste stoel willen carven.

Elan Primetime Nº3 W – Dames

De Primetime N°3 is ontworpen als de lichtste ski in de collectie en combineert veelzijdigheid en snelheid voor een zekere, moeiteloze en leuke rit.

Geniet van eindeloze en moeiteloze bochten op de Primetime N°3. Het platform van 73 mm is snel van kant tot kant, heeft een accurate entry en exit van bochten en een speelse rit. Met de PowerMatch Technologie met een Mono Ti laag kun je je potentieel benutten door sterker materiaal aan de binnenkant te gebruiken voor de beste mix van kracht, grip en rebound, en minder materiaal aan de buitenkant voor makkelijke wendbaarheid en controle. De finishing touch is het PowerShift bindsysteem dat de ski natuurlijk en energiek laat buigen bij een vederlicht gewicht.

Elan Primetime Nº2 W – dames

De Primetime N°2 is ontworpen met gegarandeerde veelzijdigheid en wendbaarheid en levert gemakkelijke, vergevingsgezinde prestaties om moeiteloos de piste op te gaan.

Maak met gemak gebruik van toegankelijke prestaties op de Primetime N°2. De taille van 73 mm is veelzijdig en toch wendbaar in combinatie met de PowerMatch-technologie, waarmee de skiër beide kanten op een natuurlijke en zelfverzekerde manier kan controleren om de hele dag vol vertrouwen te skiën.

Elan Wildcat 76C BK Protector 11

BLING! Maak een statement met de stijlvolle nieuwe Black Edition Wildcat. De ultieme combinatie van elegantie en gratie waarmee je gegarandeerd opvalt op de berg.

Gesloten en geladen met 76 mm onder de voet en verrijkt met mat en glanzend zwart katachtig design, is de nieuwe Wildcat Black Edition uitgerust om de pistes met gratie en elegantie te bedwingen. De Wildcat 76 C is een indrukwekkend staaltje techniek. Hij is ongelooflijk licht en toch ongewoon sterk. De wendbare, smalle taille levert een snelle kant-tot-kant prestatie en heeft een lichtgewicht houten kern met Amphibio Truline Technologie; een asymmetrisch ontwerp om de beweging van de skiër te matchen met een optimale balans, voor de perfecte bocht. Dit veelzijdige pakket is compleet met een met carbon versterkte constructie (C) die stabiliteit creëert voor perfecte, soepele bochten, en Power Shift bindingen optimaliseren de flex en het gewicht voor een zelfverzekerde ski-ervaring.

Elan Wingman 78 Ti PS ELS 11

De Wingman 78 Ti is gebouwd voor piloten die hun prestaties naar een hoger niveau willen tillen en heeft de stabiliteit en sweet spot waarmee je grenzen kunt verleggen.

Als je een betrouwbare partner nodig hebt op de berg, is de Wingman 78 Ti altijd klaar om te gaan. Ontworpen en gemaakt met onze Power Woodcore, Power Shell technologie en Ti versteviging om sterk en zelfverzekerd te zijn, een 78mm platform houdt hem wendbaar en snel, en de Amphibio Truline helpt je om perfecte bochten te maken. Nieuw voor dit seizoen: de Wingman serie is gemaakt met 100% groene energie in het productieproces en een digitaal geprinte graphic die minder inkt gebruikt en schadelijke organische verbindingen vermindert, voor een duurzamer product.

Elan Wingman 82 Ti PS

De Wingman 82 Ti is ideaal voor moeiteloos carven en cruisen in de bergen, en heeft de kracht om je grenzen te verleggen zonder een afstraffend gevoel.

Als je de hele dag comfortabel wilt cruisen met de mogelijkheid om een tandje bij te zetten, dan hoef je niet verder te kijken dan de Wingman 82 Ti. Hij is gegarandeerd je beste vriend en ontworpen met de beste innovatie om het maximale uit je ski’s te halen. Een stabiele en soepele rit wordt mogelijk gemaakt door de Mono Ti versterking van een Power Woodcore die gebruik maakt van sterkere laminaten en dichter hout, waardoor er 20% minder materiaal nodig is voor een betrouwbare rit, terwijl de Amphibio Truline Technologie inspireert tot perfecte bochten, eindeloze energie en goede tijden.