Faction

THE FACTION COLLECTIVE

“Bij Faction maken we ski’s van hoge kwaliteit die zowel vooruitstrevend zijn in hun constructie als in hun gebruik in freeride, freestyle en all-mountain skiën. Enkele van de beste atleten ter wereld vormen de basis van onze product journey. We leggen hun verhalen vast om fans te inspireren met spannende content.

Wij zijn een onafhankelijke groep skiërs, kunstenaars, filmmakers, ingenieurs, partners, dromers en doeners die zoveel meer is dan de som van haar delen. We zijn verenigd door een liefde voor de bergen en ’s werelds beste ontsnappingsmiddelen.”

Born in the swiss alps

“Het begon als een kleine rebellie. We waren verschoppelingen – een eclectische groep gepassioneerde skiërs die nieuwe ideeën uitprobeerden in de epische alpen van Verbier, Zwitserland. Snowboarden had de wildheid van de surf- en skatecultuur losgelaten in de bergen, terwijl ons geliefde skiën in de Alpen werd gedomineerd door grote merken die het contact met hun fans hadden verloren, verwikkeld in een race naar de bodem en productie van grote volumes.

Medeoprichters Tony McWilliam en Alex Hoye ontmoetten elkaar in 2006 en deelden een visie om de industrie door elkaar te schudden door een stam te creëren, een Collective. Het Faction Collective ontstond als een creatieve kracht samen met een handvol merken die de gepassioneerde innovatie van vrijheid naar het skiën brachten.”

Een greep uit onze collectie ski’s van Faction

Faction Agent 1
Faction AGENT 1

De Agent 1 heeft een progressieve vorm, lichtgewicht Karuba-houtkern en een carbonweefsel om de uphill een makkie te maken en de downhill, nou ja, alles waar je van droomde. De Agent 1 is geschikt voor alle omstandigheden en is de ski bij uitstek voor het verkennen van de buiten piste.

Je zult van deze ski houden als:

Je een een ski wilt die je helpt om boven de sneeuw uit te komen en gemakkelijk de bocht in te zetten

Je licht gewicht belangrijk vindt, maar downhill prestaties en duurzaamheid beter

Je de voorkeur geeft aan een moderne vorm met een stijvere tail, die een sterke afwerking van de bocht ondersteunt

U skiet meestal in wisselende sneeuwcondities, minder vaak in de poeder


faction agent 2
Faction AGENT 2

Of je nu door een afgelegen, poederrijk bos zoeft of ergens buiten de gebaande paden een steile piste afdaalt, met de Agent 2 onder je voeten voel je elke bocht die je hard verdiend hebt nog veel beter. Een lichtgewicht Karuba woodcore ondersteund door een carbon weave, een all-mountain taillebreedte en tip/tail rocker maken deze ski makkelijk opwaarts en absoluut opwindend in de afdaling.

Je zult van deze ski houden als:

Je een moderne tip wilt die je helpt om boven de sneeuw uit te komen en gemakkelijk de bocht in te zetten

Je licht gewicht belangrijk vindt, maar afdalingsprestaties en duurzaamheid beter

Je de voorkeur geeft aan een moderne shape met een stijvere tail, die een sterke finish in de bocht ondersteunt

Je hebt een free-touring ski nodig om betrouwbaar om te gaan met variabele sneeuw en variabel terrein

FACTION MANA 2
Faction MANA 2

De Mana 2 met zijn veelzijdige 102 mm taille is de slankste in de mana familie, waardoor het de ideale ski is om de overstap te maken van all-mountain, naar backside, naar park. Dit is een hoogwaardige, high-performance ski die moeiteloos reageert op je bewegingen en je commando’s.

De lichtgewicht Poplar Core constructie helpt de ski om van bobbels af te knallen, over pistes te rollen en moeiteloos tussen de bochten te zweven. Het Rubber/Carbon stootkussen houdt de ski sterk genoeg om klap na klap op te vangen. Geniet van de beste, meest duurzame Oostenrijkse constructie, 100% aangedreven door hernieuwbare energie.


Je zult van deze ski houden als:

Je elke uitdaging aan wilt gaan (de berg is je speeltuin)

Je graag scherpere bochten maakt

Je achterwaarts wilt kunnen gaan of een switch wilt kunnen maken

Je een stijvere tip en tail verkiest voor stabiliteit op snelheid, met flex onder de voet om te knallen

DANCER 1X
Faction Dancer 1X

De Dancer 1X is klaar voor maximaal plezier op de frontside. Van onaangeroerd pistes in de vroege ochtend, tot boomrondjes halverwege de dag, en late namiddag bulten in de zon, deze ski maakt er licht werk van.

De combinatie van een duurzame houten kern en twee flinterdunne metalen platen resulteert in de ideale mix van betrouwbare stabiliteit en kantengrip, met wendbaarheid en gebruiksgemak. De ski wordt ondersteund door de beste, duurzaamste Oostenrijkse constructie, 100% aangedreven door hernieuwbare energie.


Deze ski zal je bevallen als:

Je snel maar onder controle wilt skiën

Je een superstabiele ski wilt die ook in de bochten kan scheuren

Je een ski wilt die onder alle omstandigheden makkelijk te draaien is

Je bijna 100% op de piste skiet