Flow

Geschiedenis

Bij Flow hebben we altijd onze eigen weg gebaand, te beginnen met de eerste Flow bindingen in 1996, die de status quo dat een binding bestond uit twee straps en een vaste hiel, aan diggelen sloegen. Wij vinden dat snowboarden alleen om plezier moet draaien. Daarom maken we sinds dag één bindingen die je leven makkelijker maken.


Een greep uit onze collectie bindingen van Flow

Flow FUSE

De Fuse is een mid-flex binding die perfect is om het park in te gaan of creatief te zijn op elk terrein. Het geïnjecteerde nylon basisontwerp, in combinatie met een asymmetrische hiback uit één stuk, geeft je meer zijwaartse bewegingsvrijheid dan carbon of aluminium varianten. Dit maakt het makkelijker om in presses te leunen, je kicker tricks te tweaken of gewoon een lossere, minder robotachtige stijl in je turns op hardpack te brengen. Dankzij de Power-Triangle die gevormd wordt door de staalkabel met hoge treksterkte tussen baseplate en hiback, is er nog steeds een flinke teen-tot-hiel respons als je zin hebt om het gaspedaal in te trappen.

De Fusion ExoKush straps zijn dik en comfortabel, met een ontwerp uit één stuk dat het gemak van de instap aan de achterkant maximaliseert en nuttige ondersteuning biedt over je middenvoet. In- en uitstappen gaat supersnel met behulp van ActiveStrap Tech, dat de hele voetband iets omhoog klapt zodra je de hiback naar achteren kantelt om meer ruimte voor je laars te creëren.

Vergrendelbare Slap Ratchets, gekantelde Bankbeds en drie coole kleurstellingen maken een geweldig allround pakket af dat een van de populairste uit onze lijn is.

Flow NX2-TM

De gloednieuwe NX2-TM is een gestripte versie van onze best-selling binding die stoer, licht en super veelzijdig is. Hij heeft dezelfde aluminium legering baseplate met geronde hoeken, waardoor je board natuurlijk kan buigen terwijl de energie binnen een fractie van een seconde wordt overgebracht. Dankzij onze gloednieuwe nylon Slip-N-Grip-plaat kun je je voorvoet gemakkelijk in en uit de binding schuiven, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort onder je voeten van onze 2,5° Bankbeds. We hebben de modulaire hiback vervangen door een enkel stuk glas-nylon composiet.

Dit scheelt een paar gram, maar dankzij het asymmetrische profiel past het nog steeds perfect bij je boot. De minimalistische Hybrid ExoFrame PowerStraps zijn de lichtste in onze lijn en bieden een klassiek twee-bindingen gevoel – inclusief een scharnierende AuxTech® toe cap die het uiteinde van je boot omarmt en niet uitrekt of vervormt, zelfs niet als je hem tot het uiterste drijft. We hebben deze binding ook uitgerust met ActiveStrap Tech om ze uit de weg te houden als de hiback naar achteren is gezet. In combinatie met een medium flex is de NX2-TM ideaal voor creatieve rijders als Tim Humphreys, die graag selfies op de XL line mixen met backcountry verkenningen.