fbpx

NIDECKER

Geschiedenis

In 1887 richtte Henri Nidecker I het bedrijf op in het kleine stadje Etoy, Zwitserland. Henri I, opgeleid als timmerman, verkreeg in 1897 de eerste elektromotor van de regio. Rond 1946 had Henri II zijn zoon Henri III het vak geleerd, en kort daarna bouwde Henri III de eerste composiet ski’s, gemaakt van essen- en walnotenhout. In 1962 was Nidecker baanbrekend als een van de eersten die ski’s vervaardigde met metaal en glasvezel.


De eerste automatische binding voor elke snowboardboot

De Nidecker Supermatic is waar snowboarders op hebben gewacht: de eerste universele, dual-entry, automatische binding. Veel merken hebben geprobeerd en gefaald om de step-in code te kraken. Voor de meeste van deze systemen waren specifieke boots nodig; veel systemen werkten niet goed in de poeder; en geen van deze systemen was zo comfortabel en betrouwbaar als een gewone two-strap binding. We zijn vier jaar bezig geweest met het ontwikkelen van onze eigen oplossing die al deze problemen aanpakt, en het is een echte game changer.

De Supermatic werkt met een getriggerde hiback die we Drop In tech noemen. Duw je voet via de achterkant naar binnen en trap het hielpedaal in om de binding automatisch in te schakelen. Dat is het – je bent klaar om te shredden. Een eenvoudige ontgrendelingshendel maakt het uitstappen net zo snel. De straps hebben hetzelfde comfortabele AuxTech ontwerp als onze traditionele high-end bindingen. Verstel ze één keer en zet ze dan vast met de Locking Slap Ratchets voor een perfecte pasvorm, elke keer weer. Het mooie van dit systeem is dat het werkt met elke schoen van elke fabrikant en dat er geen ingewikkeld mechanisme is dat verstopt kan raken. Als de piste of sneeuwomstandigheden erom vragen, kun je zelfs net als met een gewone binding insnoeren.

We hebben de Supermatic gemaakt van beproefde en betrouwbare materialen uit onze hele lijn. De baseplate is gemaakt van kogelvrij glasgevuld nylon, met een Slip-N-Grip plaat die je teen over de pad laat glijden om het instappen nog makkelijker te maken. Op dezelfde manier hebben we een roller toegevoegd aan de hielcup voor een soepele werking van de hibacktrigger. Tot slot is de nylon Asym Hadron hiback ontworpen voor een perfecte pasvorm, met een responsieve flex en een geïntegreerde forward lean adjuster voor volledige aanpassing.

Over het geheel genomen is het een mid-stiff binding die door het Nidecker team wordt beoordeeld als onze meest comfortabele tot nu toe. We hebben hem overal getest – op groomers, steile en diepe freeride lijnen en in het park – met input van alle soorten riders. Kortom: het is een snel instapsysteem waarop je kunt vertrouwen. Of je er nu genoeg van hebt om je broek nat te maken bij het maken van je straps, of je wilt je skivrienden uitroken bij de lift… de toekomst is net gearriveerd.