Nidecker

Geschiedenis

In 1887 richtte Henri Nidecker I het bedrijf op in het kleine stadje Etoy, Zwitserland. Henri I, opgeleid als timmerman, verkreeg in 1897 de eerste elektromotor van de regio. Rond 1946 had Henri II zijn zoon Henri III het vak geleerd, en kort daarna bouwde Henri III de eerste composiet ski’s, gemaakt van essen- en walnotenhout. In 1962 was Nidecker baanbrekend als een van de eersten die ski’s vervaardigde met metaal en glasvezel.


Een greep uit onze collectie snowboards van Nidecker

Nidecker Merc
Nidecker Merc

Vooruitgang begint met vertrouwen, en het speelse gevoel van de Merc zal je inspireren om je boarding skills naar een hoger niveau te tillen, ongeacht het terrein. De geheime sleutel is het Standard Camrock profiel, een combinatie van klassieke camber onder je voeten met uitgebreide rocker naar de nose en tail toe. Dit zorgt voor een goede kantengrip zonder te agressief te zijn; het maakt ook het nemen van bochten soepeler en zorgt voor extra drijfvermogen op poeder.

Nidecker heeft dit gecombineerd met een mellow flex patroon dat geen bovenmenselijke kracht nodig heeft om presses te maken, maar dankzij de Pop Carbon inlays aan beide kanten kun je nog steeds een ton ollie power genereren. Het is een echt veelzijdig model en een favoriet van ons team, of ze nu van de pro line lanceren of diep in de backcountry op verkenning gaan. Je zult geen betere keus vinden.

Nidecker Play
Nidecker Play

De Play biedt beginnende snowboarders een betrouwbaar board voor progressie, seizoen na seizoen. Met een van de vriendelijkste flexpatronen in het assortiment, zal dit board je niet direct op je gezicht slaan als je een foutje maakt. We hebben het gekoppeld aan een Flatrock profiel met een vlak gedeelte tussen de bindingen, dat geleidelijk overgaat in rocker bij de nose en tail.

Het resultaat is een board dat stevig onder je voeten staat en minder schokkerig aanvoelt dan traditionele camber – ideaal om over de piste te cruisen of je eerste tricks te leren. De Play heeft ook een kern van volledig hout, een onbreekbare geëxtrudeerde base en een kwaliteitsconstructie, zodat hij de onvermijdelijke klappen met gemak op kan vangen. De perfecte metgezel voor je snowboardreis.

nidecker score
Nidecker Score

De Score maakt gebruik van beproefde Nidecker technologie en onze legendarische bouwkwaliteit om je in stijl vooruit te helpen, zonder dat je daarvoor veel geld kwijt bent. Het hart van dit snowboard bestaat uit een populier core over de hele lengte, met beukenhouten stringers voor extra duurzaamheid. In combinatie met het Standard Camrock profiel zorgt dit voor een levendige, maar vergevingsgezinde rit; kantenovergangen voelen soepel aan, terwijl de extra rocker licht werk maakt van alle hobbelige stukken. Het klapperen wordt nog verder teruggedrongen dankzij een Absorbnid™ topsheet, geleend van onze topmodellen.

De directionele dubbele vorm van de Score is het ideale platform om naadloos van de paden naar het park en verder te bewegen, met een gesinterde N-5000™ base die je ver voor het achtervolgende team uit houdt. Het geheel is afgewerkt met een verbluffende doorschijnende matte finish, waardoor je helemaal opgepompt bent om te gaan rijden en je de afgunst van je crew zult zijn.