fbpx

NIDECKER

Geschiedenis

In 1887 richtte Henri Nidecker I het bedrijf op in het kleine stadje Etoy, Zwitserland. Henri I, opgeleid als timmerman, verkreeg in 1897 de eerste elektromotor van de regio. Rond 1946 had Henri II zijn zoon Henri III het vak geleerd, en kort daarna bouwde Henri III de eerste composiet ski’s, gemaakt van essen- en walnotenhout. In 1962 was Nidecker baanbrekend als een van de eersten die ski’s vervaardigde met metaal en glasvezel.

Een greep uit onze collectie softboots van Nidecker

Nidecker Altai
Nidecker Altai

De Altai is het middelpunt van de nieuwe Nidecker bootcollectie en biedt premium features en freeride-vriendelijke ondersteuning voor een onverslaanbare prijs. De Altai is gebouwd rond een asymmetrische bovenkant die perfect past bij de Nidecker en Flow binding straps, waardoor drukpunten worden geëlimineerd.

Het Dual BOA vetersysteem heeft met textiel gecoate veters en twee draaiknoppen, zodat je het bovenste en onderste gedeelte onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Onderaan zorgt onze lichtgewicht B.F.T Gravity 2.0 buitenzool voor geweldige demping en tractie, met een rubberen neus voor meer grip bij het wandelen over ijs en rotsen.

We hebben de verbinding tussen de buitenzool en de schoen gladgestreken via een voorgevormd gedeelte dat we de Transition Zone noemen, waarbij de gebruikelijke harde rand is weggewerkt om te voorkomen dat hij in de hielcup van je binding blijft haken. Een stoere rubberen print op de toebox beschermt de laars en voegt een vleugje stijl toe. Binnenin zit een nieuwe Silver voering die je zelf kunt vormen, zodat je de pasvorm kunt aanpassen als dat nodig is, maar die ook meteen comfortabel zit.

De Altai is een middenstijf model met veel zijdelingse steun, waardoor hij geweldig is voor het graven van geulen in de piste of het zweven door bossen met een precieze precisie.

Nidecker Sierra
NIDECKER Sierra

Toen we de Sierra bouwden, wilden we de lichtste snowboardschoen maken die we ooit hebben gemaakt, zonder in te leveren op het kenmerkende rijgevoel van de moderne Nidecker schoenenlijn. Hoe lichter je boot, hoe langer en harder je kunt rijden. En we zijn blij te kunnen zeggen dat de Sierra 27% lichter is dan zijn voorganger. Als je gewicht wilt besparen, begint dat bij de buitenzool. Voor de Sierra hebben we onze Gravity buitenzool gemaakt van lichtgewicht en duurzaam EVA. We hebben de lamellen op dezelfde manier gevormd als de rest van onze buitenzolen – door ze te nemen van onze speeltuinen in de bergen en ze vervolgens aan te passen om je zoveel mogelijk grip te geven.

Het bovenwerk van de schoen wordt snel en nauwkeurig gesloten met een enkele H4 BOA® draaiknop op de tong. We hebben BOA® TX3 textielveters gebruikt om nog meer gewicht te besparen, duurzaamheid toe te voegen en de sluiting een natuurlijker gevoel te geven. Binnenin houdt onze warmtevormbare Bronze Level binnenschoen met voetbed van enkele dichtheid je ondersteund, comfortabel en warm. 1:1 blijvend betekent dat we een specifieke shell, liner en voetbed hebben gebruikt voor elke hele en halve maat. Comfortabel? Zeer comfortabel. Net als de rest van ons assortiment heeft de Sierra een asymmetrische vorm aan de buitenkant, wat betekent dat de laars zich perfect aanpast aan onze binding hibacks en zorgt voor optimale krachtoverbrenging. Dat geldt of je nu op de bunny hill, de groomers of de pow stashes in het resort rijdt. De Sierra is supervoordelig geprijsd en geeft je toegang tot het bootfeel en de technologie van Nidecker zonder dat het veel geld kost.