Nidecker

Geschiedenis

In 1887 richtte Henri Nidecker I het bedrijf op in het kleine stadje Etoy, Zwitserland. Henri I, opgeleid als timmerman, verkreeg in 1897 de eerste elektromotor van de regio. Rond 1946 had Henri II zijn zoon Henri III het vak geleerd, en kort daarna bouwde Henri III de eerste composiet ski’s, gemaakt van essen- en walnotenhout. In 1962 was Nidecker baanbrekend als een van de eersten die ski’s vervaardigde met metaal en glasvezel.

Een greep uit onze collectie softboots van Nidecker

Nidecker Altai

De Altai is het middelpunt van de nieuwe Nidecker bootcollectie en biedt premium features en freeride-vriendelijke ondersteuning voor een onverslaanbare prijs. De Altai is gebouwd rond een asymmetrische bovenkant die perfect past bij de Nidecker en Flow binding straps, waardoor drukpunten worden geëlimineerd.

Het Dual BOA vetersysteem heeft met textiel gecoate veters en twee draaiknoppen, zodat je het bovenste en onderste gedeelte onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Onderaan zorgt onze lichtgewicht B.F.T Gravity 2.0 buitenzool voor geweldige demping en tractie, met een rubberen neus voor meer grip bij het wandelen over ijs en rotsen.

We hebben de verbinding tussen de buitenzool en de schoen gladgestreken via een voorgevormd gedeelte dat we de Transition Zone noemen, waarbij de gebruikelijke harde rand is weggewerkt om te voorkomen dat hij in de hielcup van je binding blijft haken. Een stoere rubberen print op de toebox beschermt de laars en voegt een vleugje stijl toe. Binnenin zit een nieuwe Silver voering die je zelf kunt vormen, zodat je de pasvorm kunt aanpassen als dat nodig is, maar die ook meteen comfortabel zit.

De Altai is een middenstijf model met veel zijdelingse steun, waardoor hij geweldig is voor het graven van geulen in de piste of het zweven door bossen met een precieze precisie.

Nidecker Altai W


De Altai-W is opgebouwd rond een asymmetrisch bovenwerk dat perfect aansluit op de Nidecker en Flow binding straps, waardoor drukpunten worden weggenomen. Het Dual BOA vetersysteem heeft met textiel gecoate veters en twee draaiknoppen, zodat je het bovenste en onderste gedeelte onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Onderaan zorgt onze lichtgewicht B.F.T Gravity 2.0 buitenzool voor geweldige demping en tractie, met een rubberen neus voor meer grip bij het wandelen over ijs en rotsen.


We hebben de verbinding tussen de buitenzool en de schoen gladgestreken via een voorgevormd gedeelte dat we de Transition Zone noemen, waarbij de gebruikelijke harde rand is weggewerkt om te voorkomen dat hij in de hielcup van je binding blijft haken. Een stoere rubberen print op de toebox beschermt de laars en voegt een vleugje meer stijl toe. Aan de binnenkant hebben we een nieuwe Silver voering gemaakt van de beste materialen. Deze voering zit meteen comfortabel – met veel ruimte voor je tenen – en is warm te vormen voor een pasvorm op maat.

De Altai is een middenstijf model met veel zijdelingse steun, waardoor hij ideaal is om carves te maken in het resort of lijnen te trekken door de bomen. Als je van de kunst van het draaien houdt, dan zul je deze laars geweldig vinden.