Ga goed beschermd de piste op met een skihelm

Ski-_&_Gletscherwelt_Zillertal_3000

Tegenwoordig is jouw ski outfit pas compleet als je ook een helm hebt. Hoewel het dragen van een skihelm voor heren en dames niet overal verplicht is, is het toch verstandig je een helm aan te schaffen. 

Wat is een goede skihelm voor dames en heren?

Het hoofddoel van een skihelm voor zowel dames als heren is natuurlijk bescherming, maar daarnaast houdt hij jouw hoofd lekker warm op koude dagen. Een goede helm beperkt de impact van een val, waardoor de kans op een hoofd- en hersenletsel geminimaliseerd wordt. Het aanbod skihelmen voor dames en heren is enorm, maar het is belangrijk om grondig onderzoek te doen welke helm het beste bij jou past. Een helm biedt namelijk enkel optimale bescherming wanneer deze goed vast op je hoofd past. Als je hoofd ondersteboven hangt, moet je helm blijven hangen. Pas dan zal hij jouw hoofd beschermen tegen valpartijen en onvoorziene schokken. Laat je dus niet afleiden door de mooie kleur of print! Naast de pasvorm, zijn de ventilatiemogelijkheden van een helm belangrijk. Zo blijft jouw hoofd koel tijdens een afdaling. 

 

  

Wanneer zijn helmen aan vervanging toe?

Na een val kan een helm sterk beschadigd zijn, wat ervoor zorgt dat deze minder bescherming biedt. Voor een optimale bescherming is het belangrijk jouw helm tijdig te vervangen. Ook zonder val zal het materiaal van de helm na enkele jaren zijn beste tijd hebben gehad door warmte en uv-straling. Langer dan 3 tot 5 jaar gebruik je een skihelm voor heren en dames dus best niet. 

Soorten helmen

De ontwikkeling van helmen staat niet stil, constant wordt er op zoek gegaan naar nieuwe en veilige modellen. Er zijn momenteel 3 soorten skihelmen voor zowel heren als dames op de markt: in-mold helmen, hard shell helmen en hybride helmen. 

Ook zie je tegenwoordig veel skihelmen voor zowel heren als vrouwen met een vizier. Een vizier is een goede oplossing als je een losse skibril lastig vindt of wanneer je een gewone bril draagt. Je kan dan gemakkelijk het vizier over je gewone bril sluiten, wat veel comfortabeler is dan een losse skibril. Je kan een vizier bovendien gemakkelijk vervangen naargelang de weersomstandigheden.

Koop de ideale skihelm voor heren en dames bij United Brands

Bij United Brands kan je verschillende helmen vinden, met of zonder vizier, waardoor wij zowel een skihelm voor dames als heren in huis hebben die perfect past.