fbpx
Fischer skischoen Boa

Brave Little Belgium. Met een hoogste ‘bult’ van amper 694m boven zeeniveau kan je België moeilijk de titel van hét wintersportparadijs claimen. Maar toch is ons Belgenlandje sinds 2004 een snowboardmerk rijk: Imperium. 100% Belgisch design, kwaliteitsvolle materialen, funky topsheets voor all-mountain of freestyle. De kleding, bescherming en boards van Imperium vormen een compacte maar eigentijds strakke en moderne collectie.

 

BRAVE LITTLE BELGIUM

  • 2004. In Les Arcs, Frankrijk, ziet het allereeste Belgische snowboard-merk het licht: Imperium. Opgericht door de jonge Demir Julia is een collectie van hip-hip-/gangsta/Naked chicks snowboards. Opvallende topsheets, Freestyle jib-boards en All-mountain twin tips.
  • 2009: Imperium wisselt van motivator en inspirator. United Brands – toen meer dan een kwarteeuw specialist in wintersportuitrusting en -kleding – glijdt het merk in een meer mainstream spoor maar zonder compromissen te sluiten in het gebruik van kwaliteitsvolle materialen of het hippe en funky topsheet design.

Alles blijft 100% Belgisch design. De snowboard-collectie groeit met kleding, accessoires en bescherming voor hem én haar. En zo zet Imperium België naast wafels, Kuifje, Poirot, diamant en friet, nu ook in de snowboard-wereld op de kaart.

IMPERIUM SNOWBOARD FASHION: jassen en broeken

De snowboard outfits zijn ontworpen om een perfect waterdicht geheel te vormen. Zowel jassen als broeken zijn 10K waterdicht. Typische winterse neerslagcondities met dwarrelende sneeuw krijgen geen vat.

Gemaakt uit een meerlaagsstructuur van robuuste en duurzame polyester. De buitenste laag met een DWR– duurzame water-resistentie – vormt een eerste barrière tegen neerslag van buitenaf, maar laat je transpiratievocht verdampen. Een tweede ademende laag vormen de poriën van de shell van de jas of broek. En de laag het dichtst bij de huid is ondoordringbaar voor water, maar laat je minieme zweetdruppels wel ontsnappen.

Verder krijg je alle toeters en bellen, haken en lussen, ritsen en klittenband extra’s die je van een technische en functionele snowboard outft mag verwachten. Je hebt:

  • handige afsluitbare opbergzakken aan de buitenzijde,
  • mesh-gevoerde skibril aan de binnenzijde,
  • stevige waterdichte ritsen,
  • handige capuchons,
  • zachte trekkoord-verstelbare afgezoomde binnenvoeringen die schuren en huidirritatie voorkomen,
  • synthetische gewatteerde strategische zones om je extra warm te houden,
  • uitritsbare sneeuwvangers,
  • mesh-gevoerde ventilatieritsen in de oksels of binnenbenen
  • en andere handige extra’s.

Via een handig lussen en haaksysteem koppel je jas en broek tot een wind- en waterdichte cocon. Flexibel, duurzaam, robuust en stijlvol.


IMPERIUM SNOWBOARD ACCESSOIRES: onderkleding, handschoenen en mutsen

Helemaal ingepakt van kop en teen? Met Imperium geen probleem. Onderkleding, handschoenen en mutsen maken je look compleet. Ok, toegegeven, de onderkleding is maar een paar happy few te bewonderen. Maar gemaakt om je extra isolatie te geven en warmte vast te houden zonder je door te zweten.

Gemaakt uit een blend van Merino en Tencel, een nieuwe microvezel stof die als een natuurlijke tweede huid past en werkt. Het combineert de eigenschappen van natuurlijke met synthetische nano-vezels:

  1. het is zo zacht als zijde,
  2. zo sterk als polyester,
  3. zo makkelijk te verzorgen als acryl,
  4. zo koel en plezierig als linnen,
  5. zo warm als wol,
  6. veel beter vochtabsorberend dan katoen
  7. voorkomt op natuurlijke wijze elke schimmel- en bacterievorming
  8. en is extra zacht voor de gevoelige huid.

Ook in de handschoenen gebruikt Imperium de beste materialen. HiPora is een drielaagsmateriaal dat je een uitstekende meerlaagse bescherming geeft. Een scheurbestendige buitenlaag die neerslag tegenhoudt, een honingraatvormige tussenlaag die transpiratievocht absorbeert en weer evacueert naar de buitenlucht en een waterdicht membraan om 100% waterdichtheid te garanderen.

Verpakt in een zachte fleece geborstelde voering voor warme en neweeglijke handen, met touchscreen-compatibele vingers, een zachte skibrilveger bekleding op de duim en een gripzekere handpalm.


IMPERIUM SNOWBOARD PROTECTION: helmen en brillen

Is onmisbaar op de Park & Ride. Imperium houdt het assortiment bewust simpel. Omdat de snowboardbril, -helm en -boots een uitstekende kwaliteit bieden die beginner tot geoefende snowboarder tevreden zullen stellen.

De Take Out, Powder Girl en Global Madness skibrillen komen met een twee lenzen. Ideaal voor het wispelturig weer op de piste. Je kan de standaardlens voor zonnige dagen afwisselen met de reservelens voor licht tot zwaarbewolkte weersomstandigheden. Alle brillen zijn:

  • kras-, mist- en UV-werend,
  • helm-compatibel,
  • met zachte dubbel tot zelfs driedubbel schuimrubber voor een aangename pasvorm rond het gezicht.

 

De inmold constructie van de Imperium snowboardhelm staat borg voor een lichte en nagenoeg onverwoestbare schaal geïntegreerd met een schokdempende EPS-schuimlaag en voldoen aan alle veiligheidsnormen. De binnenbekleding met mesh en oorbeschermers kunnen makkelijk uitgenomen en gewassen worden.

Stay cool, dankzij de trendy kleurtjes van de Imperium Bullet helm, en de 14 ventilatieopeningen die voor een natuurlijke koeling van je hoofd zorgen. Een handig detail is het klikbare snowboardbril riempje aan de achterzijde. Een veelzijdig en speciaal ontworpen model waarmee je gerust ook de skatebaan op kunt. Met een Imperium skate- of longboard.

Categories:

Tags:

Comments are closed