fbpx
Fischer skischoen Boa

De strijd tegen klimaatverandering begint met het wegvagen van fossiele brandstoffen: steenkool, olie en aardgas. Picture doet er dus alles aan om zo weinig mogelijk afval te produceren en zo veel mogelijk te recycleren.

Materiaal en duurzaamheid

De textielindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor 8% van de CO2-uitstoot. Dit verminderen is een belangrijk punt waar Picture zich elke dag op focust. Al hun producten zijn daarom ontworpen om lange tijd mee te gaan, wat essentieel is om de algemene impact op de natuur zo veel mogelijk te reduceren. Is er toch schade aan je product, zoals een scheur, proberen ze dit voor jou te repareren. Zelfs wanneer je garantie voorbij is, helpen ze je verder met het zoeken naar een geschikt reparatiecentrum in je buurt.

Leuk weetje: Vanaf 2020 lanceert Picture levenslange ‘herstelgarantie’ in Europa! 

Productie

Picture hecht veel aandacht aan hun productieproces. Dit is de moeilijkste, maar ook meest impactvolle stap in het hele proces. Omdat ze elke stap van hun ‘supply chain’ van kop tot teen beheren, kunnen ze voor elk deel de meest optimale energiebron gebruiken. Zo werkt Picture samen met 20 bedrijven om 450 000 producten te produceren. Tijdens dit proces hebben ze het mogelijk gemaakt om gebruikte plastic flessen te hergebruiken en om te vormen tot een perfect, kwaliteitsvol en mooi kledingstuk.

Verzending

Al sinds 2008, wanneer Picture ontstond, besloten ze om nooit hun producten per vliegtuig te verzenden. De meest CO2-vriendelijke oplossing is het gebruik van containerschepen, wat maar liefst 40 keer minder vervuilend is dan een vliegtuig. In de toekomst willen ze graag nog meer via trein goederen versturen, aangezien dit nu nog maar voor 15% van hun producten wordt gebruikt. 

Positieve impact

Om de natuur nog meer te steunen heeft Picture in 2018 het programma ‘Picture For Good’ opgestart. Hier bieden ze technische en financiële steun aan projecten die de natuur steunen. Elke editie wordt een nieuwe organisatie uitgekozen. Bij de eerste editie was de non-profitorganisatie ‘Beyond Boarding’ de winnaar. Deze organisatie strijdt tegen het de extractie van olie en natuurlijk gas in Brits Columbia. Ook lichten ze de lokale mensen in over de gevaren en negatieve impact hiervan.

Categories:

Tags:

Comments are closed