fbpx
Herfst ski
Fischer skischoen Boa

De zomer is gedaan, de temperaturen dalen en dat zorgt ervoor dat het bij velen al begint te kriebelen om te gaan skiën. Kan je niet meer wachten tot de wintermaanden en wil je nu die latten al bovenhalen? Dat kan! Verschillende skistations zijn in de herfst al voldoende sneeuwzeker. 

Sneeuwzekerheid is misschien wel de allergrootste voorwaarde bij het kiezen van een wintersportbestemming. En hoewel veel skigebieden over perfecte kunstsneeuw installaties beschikken en vaak een heel groot deel van het skigebied kunnen besneeuwen, wil je natuurlijk het liefste natuurlijke sneeuw. In volgende skigebieden kan je in de herfstmaanden al genieten van verse krakende sneeuw. 

Sneeuwzeker skigebied herfst

Herfst skivakantie in Zwitserland

Zwitserland heeft zo’n hoge bergen dat je er een heel jaar door de sneeuw kan opzoeken. 

  • Qua sneeuwzekerheid kan je bijna niet beter zitten dan in Zermatt. Dit is het hoogstgelegen skigebied van de Alpen en heeft de hoogste liften van Europa. Zermatt is verbonden met het Italiaanse skistation Breuil Cervinia waardoor je in de herfst al op een heel aantal kilometers piste terecht kan. 
  • Saas Fee zit verscholen tussen hooggebergte en is zo ook een ultiem sneeuwzeker gebied.

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Ook Oostenrijk heeft in oktober al een heel aantal sneeuwzekere skigebieden. Afhankelijk van de condities kan het zijn dat er in de herfst al 8 gebieden geopend zijn. 

  • De Hintertuxer Gletscher in het Oostenrijkse Zillertal is het enige gletsjerskigebied van Oostenrijk dat het hele jaar geopend is.
  • Het Oostenrijkse Pitztal heeft de hoogste skiliften in Oostenrijk en opent zijn skiseizoen al halverwege september. 
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het skiseizoen in Sölden al begin september van start gaan. Met zijn twee gletsjers is Sölden extreem sneeuwzeker. 

In Frankrijk is Tignes ongeveer het enige skigebied waar je de hele herfst terecht kan. 

Herfstkiën Herfstskiën

Voordelen skivakantie herfstmaanden

De bergen opzoeken in de herfstmaanden heeft een heel aantal voordelen. Zo is het nog zeer rustig op de pistes en aan de liften en betaal je nog stukken minder dan in het hoogseizoen. 

Bekijk voor je vertrek nog altijd even de actuele weersomstandigheden. Hier vind je per land alle skigebieden waar je dit jaar kan gaan herfst skiën. 

Categories:

Tags:

Comments are closed