fbpx
Verleng de levensduur van je ski/snowboards
Fischer skischoen Boa

Verleng de levensduur van je ski’s/snowboard

Tips&Tricks voor een heerlijke skivakantie

Het einde van het winterseizoen nadert snel, en terwijl je je misschien al begint voor te bereiden op de warmere maanden, willen we je eraan herinneren dat het nu de perfecte tijd is om aandacht te besteden aan het onderhoud en het opbergen van je geliefde ski’s en snowboards.

Hier zijn een paar heel goede redenen voor:

  1. Verlengde levensduur: Door je ski’s of snowboard nu te laten onderhouden, verleng je de levensduur ervan aanzienlijk. Bij een onderhoud zullen eventuele beschadigingen repareren, de randen slijpen en een nieuwe waxlaag aanbrengen, waardoor je materiaal klaar is voor nog vele seizoenen vol avontuur.
  2. Verbeterde prestaties: Niets verslaat de sensatie van soepel glijden over de sneeuw. Dankzij een groot onderhoud zal je uitrusting beter presteren dan ooit tevoren. Goed geslepen randen zorgen voor optimale grip en controle, terwijl de juiste wax zorgt voor een moeiteloze glijervaring op de piste.
  3. Veiligheid voorop: Een goed onderhouden uitrusting is essentieel voor je veiligheid op de berg. Vermijd onverwachte problemen zoals slechte grip of onvoorspelbaar gedrag door je ski’s of snowboard te laten controleren en onderhouden door professionals.
  4. Bespaar op lange termijn: Investeer nu in het onderhoud van je ski’s of snowboard en bespaar op lange termijn op mogelijke reparatiekosten of zelfs de aanschaf van nieuw materiaal. Een klein bedrag besteden aan onderhoud kan grote kosten besparen in de toekomst.

Bij United Brands Wintersport bieden we een gespecialiseerde onderhoudsservice aan op maat die ervoor zorgt dat jouw uitrusting in topconditie blijft, klaar om volgend seizoen weer de berg af te glijden.

CHECK OUT ONZE RENE IN ZIJNEN ATELIER! 

Extra Tips&Tricks voor het verlengen van de levensduur van je ski’s/snowboard

Het regelmatig laten onderhouden van je materiaal is maar één van de dingen die de levensduur van je ski’s en snowboard kunnen verlengen. We willen je ook enkele tips geven voor het opbergen van je materiaal tijdens de zomermaanden:

Reinig en droog:
Voordat je je ski’s of snowboards opbergt, zorg ervoor dat ze grondig gereinigd en volledig droog zijn. Dit voorkomt roest en schimmelvorming tijdens de opslagperiode.

Beschermende hoes:
Berg je ski’s of snowboards op in een beschermende hoes om ze te beschermen tegen stof en beschadigingen tijdens de zomermaanden.

Opslag op een koele, droge plaats:
Bewaar je materiaal op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en vocht. Een opslagruimte zoals een kelder of een speciale opbergkast is ideaal.

Controleer regelmatig:
Hoewel je je materiaal opbergt voor het zomerseizoen, is het toch goed om af en toe te controleren of er geen schade is ontstaan of dat er geen vocht is binnengedrongen. Dit stelt je in staat om eventuele problemen tijdig aan te pakken

Meer Tips&Tricks

Via onze Tips&Tricks-blog willen wij onze trouwe klanten en alle andere wintersportliefhebbers adviseren, helpen, begeleiden en bijstaan bij al hun wintersportvragen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op en top voorbereid op wintersportvakantie te laten vertrekken. Heb je een vraag voor ons? Schrijf een reactie onder deze blogpost en wie weet komt jouw vraag als volgende aan bod!

Categories:

Tags:

Comments are closed