fbpx
Zillertal - het actiefste dal in Oostenrijk
Fischer skischoen Boa

Zillertal – het actiefste dal in Oostenrijk

Welkom in het Zillertal, het actiefste dal in Oostenrijk, in een zonnige sfeer en frisse winterlucht! Waar grenzeloze vrijheid lokt en genieten op de eerste plaats staat. Hier vind je bijna eindeloze pistes, besneeuwde hellingen en fascinerende bergwerelden. Op in totaal 542 kilometer piste biedt het skidal puur sneeuwplezier. Prachtige gezinsparcours of lange, sportieve afdalingen naar het dal – in het Zillertal vinden alle wintersporters altijd ideale omstandigheden en perfect geprepareerde pistes. Wie avontuur zoekt, vindt talrijke snowparks en funlines vol actie – en buitengewone freeride-routes. En buiten de pistes, midden in de schitterende natuur, zorgen wandelingen, langlaufavonturen of spannende rodelritten voor een welkome afwisseling. Wat de vier regio’s Fügen-Kaltenbach, Zell-Gerlos, Mayrhofen-Hippach en Tux-Finkenberg verbindt, is een gastvrij en altijd hartelijk karakter. In het Zillertal ben je gewoon op bezoek bij vrienden. Veel plezier in het winterparadijs!

Zillertal. Ontdekken, beleven, genieten.

De zon straalt op de piste. De bergen vormen een prachtig panorama. De grens tussen jou en de natuur vervaagt. Je bent in de flow en geniet van iedere meter afdaling. Skiën kan overal. Maar alleen hier verbreedt het ook je horizon. Maar ook buiten de pistes zorgen wandelingen, langlaufavonturen en spannende rodelritten midden in de schitterende natuur voor een welkome afwisseling.

Zillertal in de winter

Van de idyllische, brede dalbodem tot het Hochgebirgs-Naturpark Zillertaler Alpen en het eeuwige ijs van de Hintertuxer Gletscher biedt het Zillertal met zijn vier vakantieregio’s niet alleen ’s zomers een Alpenvakantie vol hoogtepunten. In het Zillertal is van alles te doen. Skipistes, loipen en rodelbanen garanderen vakantieplezier, net als ijsbanen, wandelpaden, klettersteige en zwembaden

Zillertal, het actiefste dal ter wereld

Het Zillertal draagt met trots de titel “actiefste skidal ter wereld“. De combinatie van blauwerode en zwarte pistes met snowparksskiroutes en wedstrijdpistes bieden een brede waaier aan mogelijkheden voor de beginnende skiër tot de gevorderde uitblinkers.

  • In totaal is er 542 km pistes over 4 allround skigebieden opgedeeld in: 163,6 km makkelijke, brede en mooi glooiende afdalingen voor families en beginners, 373,7 km gemiddelde pistes voor geoefende en gevorderde skiërs en 49,8 km moeilijke en steile wedstrijdpistes en speedroutes voor slalom- en racing experts.
  • In totaal is er bijna 15 vierkante km skipistes, goed voor 1379 voetbalvelden skiplezier op 630 tot 3250 meter hoogte. 75,7% van de pistes is besneeuwd. De Hintertuxer gletsjer is het enige 100% sneeuwzekere skigebied in Oostenrijk waar je het hele jaar door kunt skiën.
  • Is braaf op de piste blijven niet je ding? Dan zijn er nog de 7 snow parks voor de beginnende tot expert liefhebbers van tricks, ollies, jumps en turns. Elk jaar opnieuw samengestelde (better)parks met rails, kickers en perfect voorbereide half-pipes tillen je vaardigheden naar een hoger niveau.
  • 35 skibuslijnen verbinden de 4 skigebieden in het dal met elkaar. Alle 10 skidorpjes in het gebied zijn toegankelijk met de Zillertal Super Ski Pass, inclusief de pendelbussen tussen alle attractiepolen.
  • 180 gondels en supermoderne liften vervoeren tot 318.690 personen per uur.

Elk skigebied binnen het Zillertal vormt een allround wintersport vakantiebestemming an sich. Met pistes voor elk niveau, pastorale dorpjes, après-ski mogelijkheden voor de feestbeesten en fuivers, gevarieerde verblijfsmogelijkheden – van hotels, over chalets, tot boerderijen – en lokale bezienswaardigheden en uiteenlopende activiteiten voor een dagje of avondje ontspanning naast de piste.

HOOGTEPUNTEN & AANRADERS

In zo’n groot dalgebied zijn er zo veel mogelijkheden, dat ze allemaal opsommen onbegonnen werk is. Als Oostenrijks grootste skiregio vind je er uiteraard een aantal toppers en recordhouders in ski- en winterpret. Een kleine, maar onvolledige selectie aanraders:

  • Een absolute ‘must-do’ in de Zillertal Arena is de Oostenrijks langste dalafdaling naar Zell am Ziller. Deze piste is bijna 10 km lang en er worden bijna 2000 hoogtemeters overbrugd. Een flinke uitdagingvoor de gevorderde wintersporters.
  • In het skigebied van Mayrhofen Bergbahnen ligt de Harakiri, dit is de steilste piste van Oostenrijk. Bereikbaar met één van de modernste gondelliften ter wereld, de Penkenbahn. De indrukwekkende lift biedt prachtig uitzicht op de hoogste toppen van het Zillertal.
  • Zillertal 3000 is het gebied rond de Hintertuxer Gletscher: hier liggen de meest sneeuwzekere pistes, een geweldig snowboard funpark en vele off-piste racing en speed routes.
  • Het skigebied Ski Optimal Hochzillertal-Hochfügen blinkt uit op het gebied van knusse en goede berghutten en hier kunt u bij veel accommodaties direct de ski’s onderklikken ’s ochtends.

WINTERPRET NAAST DE PISTE

Een break van het skiën of snowboarden? Het Zillertal is niet toevallig een geliefde bestemming voor gezinnen met kinderen. Naast 9 fun lines voor skipret voor ouders met gezinnen, zijn er verspreid over het gebied oefenpistesfun parks, en andere activiteiten op kindermaat. Even genieten zonder de kinds? Professionele kinderopvang zorgt dat je kleine spruiten zich geen moment vervelen.

Andere mogelijkheden:

  • Voor langlaufers en cross-country nordic skiers zijn er kilometers trails uitgezet voor liefhebbers van de klassieke en vrije stijl.
  • Bind je schaatsen om en maak pirouettes op één van de 9 kunst- en natuurijsbanen in het dal. Of waag je aan een wedstrijdje curling.
  • Genieten van het winters landschap kan door een wandel-trek-tochtje (ook op sneeuwschoenen) op één van de vele uitgestippelde paden. Bijna 400 kilometer winterwandelpaden voor gezinnen tot passionele wandelaars in diverse moeilijkheidsgraden.
  • Wandelen met een hoogteverschil? Waarom niet één van de vele begeleide skitours of skisafari’s doen? Wandel of ski naar de top van één van de vele pieken in het Zillertal, geniet van het uitzicht, en ga voor een pittige of relaxte afdaling.
  • 45 km rodelbanen: op maar liefst 14 locaties kan je lekker met de houten slee afdalen. 30 km is zelfs verlicht om je après-ski met een roetsj-gevoel te combineren. Of hop in één van de paardensleeën voor een romantische rit met twee of meer. En laat je afzetten bij één van de vele (berg)restaurants.
  • Nog sneller afdalen? Geen hoogtevrees? Boek dan een paragliding avontuur en bekijk het Zillertal vanuit vogelvlucht.
  • Alternatieve manieren om de hoogte in te gaan? Voor de avontuurlijke en ambitieuze klimmers zijn er tientallen ijswatervallen in alle moeilijkheidsgraden. Maar ook indoor kan je in de klimhal je lenigheid uittesten.

EXCURSIES EN BEZIENSWAARDIGHEDEN

  • Niet voor bangeriken. Sjees van de top van de Gerlosstein in de Arena Skyliner4 spectaculaire ‘vlieg’routes in een Flying Fox.
  • Over 1450 meter 140 meter hoogteverschil overwinnen, in een spannende en bochtige afdaling met en leuke actiefoto onderweg: de Arena Coaster of rodelachtbaan (Zell im Zillertal) geeft je het hele jaar door rodelplezier.
  • De kracht van de natuur en ijs kan je meemaken in de marmergrot tour van de Spannagelhöhle op de Hintertuxer Gletsjer. De hoogste en grootste belevenisgrot in de Alpen. Bijna 12,5 km lengte.
  • Een bezoek aan het 15 meter hoge natuurijspaleis op de Hintertuxer gletsjer is een unieke natuurschat het hele jaar door een geweldig uitstapje.
  • Wie heeft er nog nooit van gedroomd om goud te vinden? Bij goudmijn Hainzenberg ontdekt u zelf hoe avontuurlijk goudwinning was.
  • Het Museum in der Widumspfiste Fügen in het Zillertal telt maar liefst vier etages vol historische herinneringen en bezienswaardigheden uit het verleden.
  • Bezoek het aangrenzende Zuid-Tirol in Italië voor een mix aan cultuur, gastronomie en activiteiten.

Zillertal – het actiefste dal in Oostenrijk.

Categories:

Tags:

Comments are closed