Nitro

Geschiedenis

“Toen we Nitro Snowboards meer dan 30 jaar geleden oprichtten, was er geen groots masterplan. Alleen pure passie voor snowboarden en veel ideeën voor producten. Niet eens een ondernemingsplan of een langetermijnperspectief. We dachten niet na over wat Nitro over 30 jaar zou zijn, en we concentreerden ons alleen op de dingen die we wilden bouwen.

En na al die jaren voelen we ons nog steeds vereerd als we iemand op een van onze producten zien rijden. Iemand die zijn geld heeft uitgegeven aan iets dat wij hebben ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd. Het maakt ons trots en herinnert ons aan onze verantwoordelijkheid om goede producten te maken voor mensen die willen snowboarden. We moeten altijd onthouden dat we niet systeemrelevant zijn. Niemand heeft onze spullen echt nodig; wij maken luxeproducten voor mensen om plezier mee te hebben.”

Een greep uit onze collectie snowbaords van Nitro

Nitro Team

Met bijna twee decennia van innovatie, testen en feedback van Olympiërs tot lokale helden, is het Nitro Team snowboard een van de meest vertrouwde en veelzijdige all-terrain snowboards op de markt – dagelijks bereden door Pro’s tot Weekend Warriors over de hele wereld.


Het Nitro Team is het perfecte snowboard voor iemand die op zoek is naar een deck dat alles kan, seizoen na seizoen. Het team is het meest betrouwbare, prijswinnende en iconische snowboard in onze line-up; onze voortdurende missie om de meest kleine details te vernieuwen en te verbeteren en een perfecte mix van flex en respons te creëren, is de sleutel tot het succes geweest. De Trüe Camber biedt de ideale hoeveelheid standaard camber voor betrouwbare snap en rijden met vertrouwen, terwijl het Reflex Core Profile zorgt voor een speelse, maar responsieve flex. Het Reflex Core Profile zorgt voor een speelse, responsieve flex.

Nitro Prime Raw Co

Schiet voorbij de standaard leercurve met ons progressievriendelijke en catch-free all-terrain heren snowboard – de stabiliteit van de Prime is ontworpen om je altijd bij te staan.


Het Prime snowboard board zo comfortabel en moeiteloos dat je de leercurve voorbij bent als een toekomstige pro. De progressie-vriendelijke directional shape zorgt ervoor dat rijders van elk niveau vol vertrouwen het onbekende in kunnen gaan, en de Flat-Out Rocker zorgt voor een catch-free rit, zodat rijders dag na dag nieuwe tricks kunnen leren in het park met minder kans op het vastlopen van je edge. De Prime is gemaakt voor rijders die de basis willen overslaan en er tegenaan willen gaan op een board dat jaar na jaar met hen vooruitgaat.