Rossignol

Geschiedenis

Rossignol is een iconische wintersportmerk. Rossignol biedt een brede waaier aan producten voor zowel amateurs als experts in alpineskiën.Rossignol kan putten uit haar 100 jaar ervaring en haar nauwe band met de grootste kampioenen om een reeks hoogtechnologische en intuïtieve producten te ontwikkelen die iedereen een intense en verrijkende ervaring op de sneeuw bezorgen.

Champions EMOTIONS

Van Emile Allais tot Martin Fourcade, en ook Lindsey Vonn, Marielle Goitschel, Annie Famose en Alberto Tomba, de geschiedenis van Rossignol is altijd gekenmerkt geweest door competitie in alle disciplines: alpineskiën, langlaufen, biatlon, freestyle, Rossignol heeft een constante wil om het best mogelijke materiaal te ontwikkelen voor haar atleten, met het oog op prestaties en innovatie, om hen de middelen te geven om hun dromen te vervullen, hun passie door te geven en te delen.

Een greep uit onze collectie ski’s van Rossignol

Rossingol Hero Elite ST
Rossignol HERO ELITE ST TI

De Hero Elite ST TI is gebouwd voor gepassioneerde racefans en is een op slalom geïnspireerde race ski die ontworpen is voor technische skiërs op de piste die op zoek zijn naar snelle, draaiende ST-achtige bochten.

De Line Control Technology (LCT), die in de racerij zijn waarde heeft bewezen, vormt een aanvulling op een smallere taillebreedte van 68 mm en een sidecut voor korte bochten, voor optimale snelheid, precisie en kracht van kant tot kant.

LCT elimineert tegenflexen om maximale stabiliteit te bieden en een geoptimaliseerd traject door de bocht voor totale lijncontrole.

Rossingol hero mt
Rossignol HERE ELITE MT TI

De Hero Elite Multi-Turn TI is ontworpen voor gepassioneerde racefans en skiërs op de piste. Het is een toegankelijke, maar solide ski die geïnspireerd is op de racewereld.

Onze Line Control Technology (LCT), die in de racerij zijn waarde heeft bewezen, vormt een aanvulling op een taillebreedte van 74 mm en een veelzijdige sidecut voor meerdere bochten, voor optimale snelheid, precisie en kracht.

LCT elimineert tegenflexen en biedt maximale stabiliteit en een geoptimaliseerd traject voor totale lijncontrole.

Rossignol REACT 10 TI
Rossignol REACT 10 TI

Vind je flow op de gloednieuwe React R10 Ti. The race-inspired Titanal edition delivers instant power and confident carving performance for expert to advanced skiers.

De ski is voorzien van onze nieuwe Flex Tip-technologie, die zorgt voor een soepele acceleratie in en uit de bochten, waardoor je de ene krachtige carve na de andere in de zone zit.

Precisie op harde sneeuw

On-Trail Rocker profiel zorgt voor direct bochten maken met explosieve kracht en kantengrip.

Precisie op harde sneeuw

On-Trail Rocker profiel zorgt voor direct bochten maken met explosieve kracht en kantengrip.

Toegankelijke Stabiliteit

LCT constructie past onze Line Control Technology aan voor een meer vergevingsgezind gevoel en vermindert tegenflexen voor betrouwbare controle.

Levendige, krachtige prestaties

HD Core TI bevat Titanal voor gebalanceerde demping en levendigheid met een dynamisch gevoel in gemengde omstandigheden en terrein.


Experience 80
Rossignol Experience 80 CA

Verhoog je vaardigheden. Verken meer. De Experience 80 Carbon ski combineert het soepele gevoel van een lichtgewicht constructie met de betrouwbare kantencontrole van een volledige zijwandconstructie voor skiën in het hele land.

Carbon lagen en een paulownia houten kern verminderen het totale gewicht. De vertrouwenwekkende controle van onze Drive Tip ontwerp werkt samen met de sidecut en volledige zijwand constructie voor een soepele bocht initiatie en een krachtige kant door de hele bocht.

NOVA 14 TI
Rossignol NOVA 14TI K

Bochten met hoge snelheid en krachtige carves.

De op race ski geïnspireerde constructie van de Nova 14 Ti voor dames is afgestemd om gevorderde skiërs een gelijkmatige flex, soepele bochten en een krachtige kantengrip te geven voor moeiteloos carven in het skigebied bij elke snelheid.

De Titanal constructie absorbeert trillingen voor een soepel en krachtig gevoel in elke bocht.

Stabiliteit in vertrouwen, volledige controle

Rossignol’s gepatenteerde Line Control Technologie elimineert tegenflexen voor een soepele stabiliteit in alle omstandigheden.

Soepel, krachtig gevoel

Titanal lagen absorberen trillingen en brengen kracht over op de ski.

Responsieve wendbaarheid

Oversized Sidecut zorgt voor vertrouwen op snelheid, voor snel en voorspelbaar bochten nemen.

Stabiliteit en Edge Control

Matrix van koolstoflegering zorgt voor kantencontrole en stabiliteitsdemping onder alle omstandigheden voor versterkte energie- en schokabsorptie.

Uitgebalanceerde prestaties

Populieren kern zorgt voor een balans tussen gewicht, demping en flex.

Duurzaamheid bovenlaag

Onze Premium Hardtop topsheet maximaliseert duurzaamheid en verbetert graphics om de levensduur van uw ski’s te verlengen.

NOVA 10 Ti
NOVA 10 TI

Maak er weer een topdag van op de Nova 10 Ti voor dames.

Ervaren en gevorderde frontside-skiërs zullen het precieze gevoel en de krachtige kantencontrole van de ski waarderen.

Een licht swinggewicht en soepele bochtenimitatie zorgen voor behendigheid zonder vermoeidheid, voor speelse bochten en moeiteloze carveprestaties.


Betrouwbare stabiliteit, volledige controle

Rossignol’s gepatenteerde Line Control Technologie elimineert tegenflexen voor een soepele stabiliteit in alle omstandigheden.


Soepel, krachtig gevoel

Titanal lagen absorberen trillingen en brengen kracht over op de ski.


Evenwichtig gewicht en wendbaarheid

Populier houten core balanceert gewicht, flex en stabiliteit voor een veelzijdige mix van kracht en speelsheid.


Rossignol Nova 8 CA
Rossignol Nova 8 CA

De Nova 8 CA voor dames biedt gevorderde skiërs een soepele basis voor een hele dag te carven op de piste. De op carbon geïnspireerde constructie is afgestemd op controle en moeiteloze kantengrip om op alle snelheden te carven.

Dankzij het uitgebalanceerde gevoel kun je met vertrouwen de vallijn inzetten, terwijl een duurzame topsheet ervoor zorgt dat ze er goed blijven uitzien.

NOVA 7
Rossignol Nova 7

Geniet van zelfverzekerde bochten en sierlijke bewegingen op de Nova 7 ski voor dames. Het race-geïnspireerde ontwerp is afgestemd om gemiddelde tot gevorderde skiërs het vertrouwen te geven om hun skillset uit te breiden met solide kantencontrole en gemakkelijke wendbaarheid om de hele dag te skiën. Een lichtgewicht kern vermindert het gewicht met 20% voor moeiteloze wendbaarheid, en een versterkte topsheet zorgt ervoor dat ze er goed blijven uitzien.

Rossignol Experience 82 TI
Rossignol Experience 82 TI

Elke bocht. Elk soort piste. Over de hele berg. De Experience 82 Ti ski reageert met energie op elke vraag voor een high-performance all-resort gevoel. Titanal lagen, een houten kern en een 82mm taille combineren voor de kracht om perfecte ochtend groomers en omhoog geskied middag condities aan te kunnen.

De vertrouwenwekkende controle van ons Drive Tip ontwerp werkt samen met de sidecut en het full sidewall ontwerp voor een soepele bochtinitiatie en krachtige kantencontrole gedurende de hele bocht.

Rossignol SENDER 94
Rossignol Sender 94 TI

De echte all mountain freeride ski. Wanneer verse sporen lonken, biedt de nieuwe Sender 94 Ti een mix van lichtgewicht behendigheid en vochtige afdalingsprestaties, zodat je vrij bent om in en uit de piste te rijden.

Zijn lichte swing weight dankzij onze iconische Air Tip technologie houdt hem speels, terwijl de lichtgewicht paulownia houten kern je geest open houdt voor skin track en boot pack mogelijkheden.