Salomon

Geschiedenis

“De Salomon Group is een Frans bedrijf dat sportartikelen vervaardigt en is gevestigd in Annecy, Frankrijk. Salomon werd in 1947 opgericht door François Salomon in het hart van de Franse Alpen en is een belangrijk merk in de wintersport.”

unbeatable salomon ski’s

Ervaar de echte liefde voor het skiën met de onovertroffen Salomon ski’s. Of u nu een beginner bent of een ervaren skiër, een liefhebber van snelheid of van diepsneeuw, u zult merken dat het assortiment alpineski’s aan de meest veeleisende behoeften voldoet. Dankzij hun innovatieve design kunt u met een gerust hart skiën in elke discipline.

Een greep uit onze collectie ski’s van Salomon

Salomon S/RACE SL 10

De S/RACE SL 10 ski van Salomon is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van skiërs die altijd op zoek zijn naar de sensatie van een perfecte afdaling.

De ski maakt het gemakkelijk om soepel naar beneden te carven, zelfs op de steilste hellingen.

Dankzij de innovatieve Blade-technologie biedt deze ski meer stabiliteit onder de voeten bij het glijden, en meer levendigheid bij het in- en uitkomen van elke bocht.

S/MAX 10
Salomon S/MAX 10

De S/MAX 10 van Salomon is een moderne ski voor heren die goed presteert in alle omstandigheden.

Dit model combineert spitstechnologie met een erkende esthetiek die u zal bevallen vanaf de eerste keer dat u skiet.

De verbeterdeEdge Amplifier SL biedt maximale energieoverdracht via de randen voor 30% meer grip voor een ongeëvenaarde ervaring.

Bovendien heeft hij een zachtere flex, waardoor je langer kunt skiën met minder inspanning en met behoud van nauwkeurigheid.

De constructie met een houten kern en ABS zijwanden maakt deze ski gemakkelijk te hanteren en biedt een betere controle.

Salomon S/MAX 8
Salomon S/MAX 8

Als je het meeste uit elke dag wilt halen, geeft deze set je het vertrouwen om elke bocht te carven.

Deze moderne, presterende set combineert top technologieën met een unieke vorm, zodat je vanaf de eerste dag elke beurt kunt perfectioneren.

De verbeterde Edge Amplifier zorgt voor een nog hogere energieoverdracht naar de randen, wat leidt tot 30% meer edge grip en een ongeëvenaarde edge grip ervaring.

De nieuwe, SL-specifieke Edge Amplifier helpt je meer wendbaarheid te ervaren dankzij meer flex onder de voeten, zodat je je een weg door de hellingen kunt banen met meer efficiëntie.

Ervaar geweldige prestaties en een fijn contact tussen ski en sneeuw met de Woodcore-constructie en sandwichzijwanden.

. Ben je geen beginner, hoef je ook niet te racen, maar beheers je het carven, wil je dit juist leren en maak je graag snelle en vele kilometers? Dan is dit een ski die je daar bij kan helpen.

Salomon S/MAX N*6
Salomon S/MAX N°6

Gericht op vrouwen die op zoek zijn naar meer dan alleen een perfecte bocht, deze moderne skibinding set biedt vrouwelijke skiërs uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid zonder aan precisie te verliezen.

Zijn exclusieve vorm maakt het gemakkelijk om van elke skidag te genieten en nieuwe pistes te verkennen.

De Semi Sandwich constructie is gemaakt om u een betere kantengrip te geven bij elke bocht.

De Woodcore-constructie vermindert trillingen en zorgt voor optimale stabiliteit in alle sneeuwomstandigheden.

De ABS zijwandconstructie maakt deze ski gemakkelijk te draaien en zorgt voor meer controle met minder inspanning, zodat je bij elke bocht vooruitgang boekt bij het skiën.


Salomon Stance 80

De Salomon Stance 80 is een gloednieuwe ski voor 2022, die de constructie en prestaties van de bredere Stance heeft getweakt en herverpakt in een smallere, meer vergevingsgezinde optie.

De ski begint met een populierenhouten kern en Salomon voegt daar een enkel titanalen materiaal aan toe, net onder het bovenblad.

Zoals bij alle Stance-ski’s worden de lange rechthoekige metalen vensters in de voor- en achterdelen van de ski verwijderd en vervangen door carbon.

Dit stelt Salomon in staat om het gewicht van de ski te verminderen, en vooral het swing gewicht van de ski, zodat het iets makkelijker is om rond te flipperen.

De Stance 80 heeft overwegend camber met wat subtiele rocker in de tips en tails, maar met een ondervoet van 80 mm is de Stance 80 voornamelijk gericht op freeride.

Salomon E Stance 84
Salomon Stance 84

De Salomon Stance 84 is een piste all-mountain ski. De ski biedt uitstekende controle tegen een laag gewicht dankzij de lichte titanal-Houten kern. De brede neus en tip-rocker zorgen voor een makkelijk in te sturen ski. De Stance 84 biedt performance in alle omstandigheden en op elk tempo.

De ski stuurt met behulp van de tip rocker eenvoudig in, blijft makkelijk boven op de sneeuw. Met de voorspanning onder de binding is de ski makkelijk te ontlasten en kun je veel druk op de kanten geven.

De kern bestaat uit specifiek geselecteerde houtsoorten die in verschillende samenstellingen tot een solide kern worden gelamineerd. Hierdoor hebben de skiërs controle over de gehele ski.