Salomon

Geschiedenis

“De Salomon Group is een Frans bedrijf dat sportartikelen vervaardigt en is gevestigd in Annecy, Frankrijk. Salomon werd in 1947 opgericht door François Salomon in het hart van de Franse Alpen en is een belangrijk merk in de wintersport.”


Beginner tot expert

Van beginners tot experts, Salomon maakt een snowboards die boordevol zit met de nieuwste technologie in de industrie om beginnende tot gevorderde snowboarders harder te laten boarder, hoger te laten zweven, steiler te laten afdalen en verder te laten verkennen.


Een greep uit onze collectie snowboards van Salomon

Salomon Assassin

De veelzijdige freestyle Assassin heeft een directionele twin vorm en is gebouwd met een lange reeks technologieën, waardoor het een ride-anything oplossing is. De Assassin is ontworpen voor drijfvermogen in poedersneeuw, stabiliteit op hoge-snelheids pistes, en topprestaties in het park.

Veelzijdig

Een kruising tussen onze meest progressieve powder en freestyle board constructies.

Behendig

De explosieve combinatie van Equalizer en Quadratic maakt carven op hoge snelheid mogelijk, evenals superieure kantencontrole op smalle plekken.

Salomon Craft

De Craft is ons “alleskunner” freestyle board, budgetvriendelijk en toegankelijk voor alle riders. Nu uitgerust met zijwanden van kurk voor een milieuvriendelijke benadering van zachte landingen en soepele ritten plus onze Rock out Camber voor all-mountain freestyle toegankelijkheid. Van harde pistes en side-hits tot park jumps en buitenpiste, Craft stelt niet teleur.

Veelzijdigheid

Van gemiddeld tot expert en van poeder tot park, de medium flex en veelzijdige Rock out Camber maken dit board klaar om uit te blinken in elk gebied en elke conditie op de berg.

Waarde

Met Aspen Strong Core, Popster, Cork Rails, allemaal op een gesinterde base met ons hybride camber profiel, is het geen wonder dat dit board Transworlds “Bang for your buck” award heeft gewonnen.Salomon Huck Knife

De Huck Knife is een echt twin freestyle snowboard gebouwd voor jumps, bochten en rails. Dit true park board heeft Quad Camber en een veelzijdige flex voor precieze take-offs en landingen. De natuurlijke flex en snap worden versterkt door Popster Booster, terwijl Royal Rubber Pads in de zijwand zorgen voor een soepele rit op stevige sneeuw en grote jumps.

Park prestaties

Stabiel, pittig en responsief Quad Camber in combinatie met onze EQ Rad sidecut voor een wendbare en speelse rit.

Agility

De EQ Rad sidecut combineert lineaire en radiale sidecuts om de druk van de kanten over de hele kant te verdelen, wat zorgt voor een superieure kantengrip, controle en wendbaarheid.Salomon Lotus

Het Lotus snowboard heeft een zachte flex en een vergevingsgezind profiel, wat het makkelijker maakt om progressie te boeken en de moeilijkheidsgraad voor beginners verlaagt. Deze directionele twin heeft Bite Free Edges voor een zorgenloze afdaling.

Veelzijdig

De Directional Twin vorm is comfortabel in zowel freeride als freestyle terrein.

Stabiliteit

Flat Out Camber zorgt voor een vlak profiel in de nose/tail en tussen de bindingen, terwijl de camber onder de voeten zorgt voor stabiliteit en respons wanneer je die nodig hebt.

Veilig

Bite Free Edges voor creatief boarden met weinig gevolgen.