Bootfitting-3D Foot Scan

Als wintersport specialist wilt United Brands de beste op maat gemaakte skischoenen aanbieden aan haar klanten. 

De perfecte skischoen vinden voor uw voeten was nog nooit zo accuraat en gemakkelijk! Het Fischer Vacuüm station maakt een 3D scan van uw voeten en brengt deze volledig in beeld. Op basis van de verzamelde gegevens en rekening houdend met enkele mogelijke drukpunten wordt u geadviseerd over de beste skischoen voor u!

Bootfitting en het maken van een 3D footscan zijn inbegrepen in de prijs van een skischoen en moet je dus niets extra voor betalen.

Wij starten dan het proces om de best passende skischoen voor u te maken.

Het gehele proces zal ongeveer een uur duren.

Hoe werkt het?

De Fischer Vacuum 3D voetscan houdt rekening met de lengte, breedte en hoogte van de voet. Daarnaast houdt het ook rekening met de drukpunten rondom de voet. Op basis van die gegevens brengt het uw volledige voet goed in kaart.

stap 1: Trek de technische sokken aan.

stap 2: Neem plaats op de scanner.

stap 3: Er wordt een 3D scan genomen van uw voet.

stap 4: Het beeldscherm toont advies en eventuele drukpunten.

stap 5: Pas de skischoenen.

stap 6: De laatste evt. knel-/drukpunten worden nog bijgewerkt.

stap 7: Jouw skischoen op maat is klaar!

Skiën zonder pijn?

De ervaring leert ons dat het customisen van de binnenschoen vaak niet voldoende is om alle problemen op te lossen. Dit heeft te maken met het feit dat een skischoen eigenlijk niets anders is dan een harde plastic container waarin onze voeten 4 à 8 uur per dag gekneld zitten, vaak slechts één week per jaar. Daarenboven zorgt de skitechniek ervoor dat de voet veel sneller vermoeid geraakt dan in gewone schoenen.

En een vermoeide voet gaat doorzakken waardoor er weer andere problemen gaan/kunnen ontstaan:

» Binnenenkels die zo sterk naar binnen drukken dat er overdruk ontstaat tegen de binnenwand van de buitenschoen
» Tintelend gevoel onder de voetbal, gevolgd door slapende voeten
» Tintelende tenen die overgaan naar koude tenen
» Overbelasting van de voetboogpees

Moderne Boot technologie

Skiboots zijn vandaag kwalitatieve hoogstandjes. De binnenvoering - of (custom fit) liner - is op verschillende plaatsen thermomoldable via memory foam. Kort gezegd de zool, voetbed, hiel of zelfs de hele binnenboot tot aan de kuit kan opgewarmd worden waarna de klant zijn voet in de liner of op de zool plaatst en de binnenbekleding in één sessie instapklaar aanpast aan de vorm van de voet. Zo geniet je van een uitstekende lock-in in de shell, zonder vervelende drukpunten, en met de uitgebalanceerde voetsupport waar nodig.

Nog comfortabeler is het wanneer ook de kunststof buitenshell aangepast kan worden. De meeste ski- en snowboard schoenen kunnen aangepast worden aan de voorvoet door de last met enkele millimeter in te krimpen voor een nauwkeuriger lock rond je voet, hiel of tenen.

Bij de jongste generatie skiboots kan de volledige shell - dus zowel voet als kuit en scheenbeen - via opwarming aangepast worden aan de anatomie van je voet en onderbeen. Een goed voorbeeld zijn de Salomon Custom Heat skiboots.

Onze oplossing: Bootfitting

Stap 1. drukpunten situeren en afdruk van de voet
Via een spiegel waarop de skiër blootvoets plaatsneemt gaat de bootfitter bekijken waar eventuele drukpunten zich situeren onder de voet.
Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de blote voet in een silicone kussen dat vacuum wordt getrokken. Het merk BOOTDOC biedt naast deze analyse en vormingsapparatuur ook Custom zolen aan

Stap 2. zolen verhitten
Indien uit jouw voet afdruk blijkt dat er zolen nodig zijn, worden deze klaargemaakt. Na verwarming in een oven zijn de zolen kneedbaar en klaar om op de voetafdruk gelegd te worden.
Het vormingsproces wordt vervolledigd door de skiër te laten plaatsnemen op de zool die in de afdruk werd gelegd. Na een tiental minuten afkoelen zijn de zolen uitgehard.

Stap 3. extra stabilisator en correcte skistand
In functie van de drukpunten en van de mate van verzakking van de voet, wordt er onder de hiel van de zool een extra stabilisator gemonteerd. Op die manier wordt de voet optimaal ondersteund : de druk wordt verdeeld over zoveel mogelijk vierkante millimeters en niet meer geconcentreerd in bepaalde zones, drukpunten genoemd. Vervolgens wordt ook jouw correcte skistand gemeten.

Stap 4. Opwarming van de binnen boots: liner customisation
Afhankelijk van het gekozen type ski/snowboardschoen volgt een aanpassing van de binnenboot. Al naargelang de zones die voorgevormd kunnen worden wordt de liner opgewarmd. De gepersonaliseerde binnenzool wordt na een korte afkoelperiode in de liner geplaatst waarna je in de liner stapt om die verder te laten afkoelen. De liner past zich aan aan je (voor)voet en onderbeen voor een comfortabele en individuele fit.

Stap 5. Opwarming van de buiten boots: boot customisation
Ook de buitenshell ontsnapt niet aan onze gespecialiseerde aandacht. Kies je voor een Custom Heat Moldable shell, dan helpen we je uiteraard om ook de outer shell helemaal op jouw maat te vormen. De buiten boots worden in een oven van 120 graden opgewarmd. De hele boot opgewarmd, de vooral gepersonaliseerde liner en zool worden dan in de shell geplaatst. Je stapt in de boots en laat die afkoelen met behulp van de cooling pads tot de vorm zich helemaal naar je anatomie heeft gevormd.
Voor de Fischer Vacuüm skischoen worden er ook nog vacuüm pads aangebracht en zet de boot zich op deze manier nog beter naar jouw voet.
Uiteraard geven onze bootfitters ook tips en helpen ze je bij het afstellen van alle andere verstelbare onderdelen van je ski/snowboardschoenen, zoals de manchetten, de gespen, de backbone, vetersysteem, walking pads, flex-instellingen, …

Stap 6. Skiën maar
Tot slot kan jij naar huis met jouw op maat gemaakte skischoenen!!

Waar kan ik wat laten uitvoeren?

» United Brands Sint-Katelijne-Waver