Lopen

Is lopen jouw passie? Degelijke en comfortabele kledij, passende loopschoenen en handige loopgadgets geven je extra plezier in de afgelegde kilometers. Hardloopkleding of neutraal, stabiliserend of dempend paar loopschoenen nodig? United Brands is het adres!

Loopkleding: weer of geen weer

Je laat je niet tegenhouden door de weersomstandigheden voor je dagelijkse sportieve sessie hardlopen. Of je nu een aantal kilometers of een marathon loopt, hardloopkledij moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook je prestaties bevorderen.

United Brands heeft een ruim assortiment kledij en helpt je de juiste items per kledinglaag te kiezen.

  • Baselayer: de functionele of technische basislaag zit direct op je huid. Afvoer van je transpiratie om je droog en fris te houden staat centraal.
  • Midlayer: de isolerende tussenlaag reguleert je lichaamstemperatuur en houdt die op peil tijdens het lopen. Vooral tijdens de wintermaanden voorkomt het afkoeling. Tijdens de zomermaanden is een tussenlaag niet altijd nodig.
  • Toplayer: de beschermende toplaag zorgt dat neerslag en wind geen vat op je krijgen. Maar de toplaag kan ook tegen schadelijk zonlicht beschermen tijdens de zomermaanden.

Loopschoenen: juiste schoenen voor je voet en loopstijl

Lopen is belastend voor je hele lichaam, in het bijzonder de onderste ledematen. De loopbeweging vergt veel van je gewrichten en spieren. De juiste running schoenen zorgen voor een aangenamere looppas, een comfortabeler loophouding en beperken het risico op blessures.

United Brands biedt loopschoenen van topmerken aan tegen scherpe prijzen. In onze winkels kan je rekenen op deskundig advies om de perfecte match tussen jouw voeten en looppassie te vinden.

  • Voetboog: we kijken of je voetboog normaal, hoog of plat is. Want dit bepaalt of je paar loopschoenen meer of minder demping nodig heeft. Brede of smalle voeten bepalen mee de vorm van je schoenen.
  • Looppas: een analyse van de voetrol bepaalt of je afzet en landing van de voet normaal of overproneert. Of dat je enkels juist niet naar binnen rollen maar naar buiten knikken. Het correcte type loopschoen - stabiliserende voor neutrale lopers en pronatie-corrigerende voor over- of onderpronatie - geven minder belasting van je ledematen en de rest van je lichaam.
  • Klachten: weerkerende blessures? Rug- of heupklachten? Pijn aan de knieën? Aanwijzingen dat je loophouding niet comfortabel is. Oude loopschoenen en de slijtage kunnen je veel leren hoe je een beter paar in de toekomst kan kiezen.

Loopaccessoires: links of rechts dragen

Handige of onmisbare gadgets om je loopervaring veiliger, comfortabeler of aangenamer te maken.

  • Bescherming: veiligheidshesjes of safety lichtjes om je zichtbaarheid te verhogen. Loophandschoenen, mutsen of ondersteunende sleeves om gewrichten en spieren extra te beveiligen.
  • Comfort: makkelijk je smartfoon meenemen en vaststrippen op je bovenarm. Of je kleine spullen en benodigdheden in een heuptas opbergen. Zweet- of polsbandjes om je droog te houden. Petten om de zon uit je ogen te weren. Een ruim aanbod aan mogelijkheden.
  • Prestaties: volg je vooruitgang dag na dag, week na week, maand na maand met een hartslagmeter. Blijf binnen je limieten. Drink op tijd en gedoseerd uit een drinkbus. vastgeklikt in een handige heupriem.

Topproducten in onze winkels

_72312
_115419
_120076
Nike-Air-Zoom-Pegasus-35-Shield-Scarpe-Running-Donna-Grey-AA1644-002_A-600×600
winflo
Nike ZM Winflo 5 Run Shield
nike
Nike Air zoom structure 22
asics
Asics GT-2000-7
falke
Falke running sokken