fbpx
Op skivakantie met de kids
Fischer skischoen Boa

Op skivakantie met de kids

Het is weer die tijd van het jaar waarin de sneeuw roept en de pistes lonken! De paasvakantie staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je ski’s en snowboards nog een laatste keer klaar te nemen voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Voor ouders met kinderen kan dit echter een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, want wij zijn hier om je te helpen de stress weg te nemen en je te laten genieten van een fantastische tijd op de piste met je kleintjes!

Op skivakantie met de kids: enkele uitdagingen

 1. Piekseizoen drukte: De paasvakantie is een populaire tijd voor gezinsvakanties, wat betekent dat de pistes vaak drukker zijn dan normaal. Het navigeren door de drukte met kinderen kan soms een beetje overweldigend zijn.
 2. Weer en temperatuur: Het weer kan tijdens de paasvakantie nogal variabel zijn. Het ene moment schijnt de zon, het volgende moment valt er een flinke sneeuwbui. Het kan een uitdaging zijn om jezelf en je kinderen hierop voor te bereiden.
 3. Uitrusting voor kinderen: Kinderen groeien snel, wat betekent dat ze elk jaar nieuwe wintersportuitrusting nodig hebben. Het kan lastig zijn om de juiste uitrusting te vinden die zowel past als betaalbaar is.

Op skivakantie met de kids: tips & tricks

 1. Plan vooruit: Reserveer je accommodatie en uitrusting ruim van tevoren om teleurstellingen te voorkomen. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuzemogelijkheden je hebt.
 2. Wees flexibel: Wees bereid om je plannen aan te passen als het weer omslaat. Hou het weerbericht in de gaten en houd een lijst met alternatieve activiteiten bij de hand voor het geval dat.
 3. Huur uitrusting voor kinderen: Als je kinderen nog groeien, overweeg dan om hun uitrusting te huren in plaats van te kopen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook gedoe bij het vinden van de juiste maat elk jaar.

  Wil je toch liever eigen ski’s voor je kids? Vraag dan in onze winkel achter ons groeipakket voor kids. 

 4. Oefen geduld: Het kan even duren voordat kinderen de techniek van het skiën of snowboarden onder de knie krijgen. Wees geduldig, blijf positief en moedig ze aan om te blijven proberen. Geef ze tijd. Investeer indien mogelijk in lessen bij een erkende skischool.
 5. Neem regelmatig pauzes: Kinderen hebben regelmatig rust nodig, vooral op grote hoogte. Neem af en toe een pauze om op te warmen, wat te eten en te drinken, en gewoon te genieten van het uitzicht. Vergeet niet om te hydrateren!
 6. Veiligheid voorop: Zorg ervoor dat je kinderen goed zijn uitgerust met helmen en beschermende kleding. Herinner hen eraan om altijd op de pistekaart te blijven en veiligheidsregels te volgen.

Met deze handige do’s en don’ts kun je je voorbereiden op een fantastische wintersportvakantie met je kinderen. Veel plezier op de pistes en maak er samen onvergetelijke herinneringen van!

Op skivakantie met de kids: United Brands Wintersport heeft alles wat je nodig hebt!

Onze ervaren medewerkers begrijpen als geen ander de uitdagingen van het plannen van een wintersportvakantie met kinderen. Daarom staan we klaar om je te helpen met alles wat je nodig hebt, van de veiligste helmen tot advies over huurmateriaal en de kunst van kleding laagjes. Kom langs en ontdek ons uitgebreide assortiment aan ski’s, snowboards, kleding en accessoires voor zowel volwassenen als kinderen.

Laat de paasvakantie niet voorbijgaan zonder een onvergetelijke wintersportervaring met je gezin. Kom langs bij onze winkel en maak je klaar voor avontuur op de pistes!

Meer Tips&Tricks

Via onze Tips&Tricks-blog willen wij onze trouwe klanten en alle andere wintersportliefhebbers adviseren, helpen, begeleiden en bijstaan bij al hun wintersportvragen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op en top voorbereid op wintersportvakantie te laten vertrekken. Heb je een vraag voor ons? Schrijf een reactie onder deze blogpost en wie weet komt jouw vraag als volgende aan bod!

Categories:

Tags:

Comments are closed