Wintersport

Jodel van plezier op de piste met het perfecte paar skilatten of snowboard dat bij je stijl past. United Brands heeft alles in huis aan hardgoods en softgoods om je wintersport proof te maken. Van skijassen, sneeuwbroeken, mutsen, handschoenen, tot ski- en snowboard boots, bindingen, helmen en brillen, je kan alles van skimateriaal bij ons kopen. En onze deskundige reparatie- en onderhouds shop houdt al je materiaal up-to-date en gebruiksklaar. Kom langs in onze skiwinkel en ontdek ons aanbod.

Skimateriaal kopen in onze skiwinkel: warm en beweeglijk

Van eenvoudige wintersportkledij tot technische wintersportoutfits, ze zijn allemaal verkrijgbaar. Skikleding moet je droog en warm houden in winterse neerslag en op koude dagen, maar je ook tegen de zon beschermen en té warme temperaturen in je skitenue.

Kleden op de piste doe je volgens het drielagenconcept: thermische onderkleding voor (lichaams)warmte (baselayer), een wisselwerkinglaag voor transport van zweet en isolerend laagje (midlayer) en de beschermde jack (toplayer). De 2 belangrijkste toplaag items in je outfit zijn de skibroek en de skijas. Dit zijn enkele van de eigenschappen waar je op let:

  • goede warmte-isolatie: let daarbij op type vulling gebruikt, wattering van de voering en de zones waar extra isolatie is aangebracht.
  • laag gewicht: kleding moet beweeglijk blijven en actief draagbaar, want je staat er niet alleen mee op de piste maar ook ernaast.
  • waterafstotendheid: de shell of buitenste laag dient uiteraard waterwerend zijn om alle soort neerslag te beletten naar de lagen eronder door te dringen.
  • goede ventilatie: zoals neerslag van buitenaf niet naar binnen mag dringen, moet je transpiratievocht daarentegen wel naar buiten kunnen. Mesh panelen en ventilatieritsen op zweterige plekken helpen daarbij.
  • antislip- en reflecterende eigenschappen: zorgt dat de materialen tegen vallen en slippen bestand zijn. Antischeurstoffen, stevige weefsels, robuuste constructies die je ook zichtbaar maken.

Tot slot vervolledig je kledingoutfit met extra bescherming zoals een kleurrijke of ingetogen (pompom)muts, een paar onmisbare, beschermende skihandschoenen, een modieuze sjaal of nekwarmer, of paar opvallende oorwarmers. Of zelfs een bivakmuts als de koude niet meer te harden is. Kom langs in onze skiwinkel om jouw skimateriaal te kopen.

Skimateriaal kopen: complete sneeuwpret met onze wintersport accessoires

Je kan in onze skiwinkel niet enkel terecht voor de verkoop of verhuur van snowboard en ski's. Wij hebben daarnaast een groot assortiment aan aanvullende wintersport uitrusting en accessoires.

  • Bescherming: skibrillen voor alle types weersomstandigheden en skihelmen met of zonder vizier zijn vandaag onmisbaar. Ook bodybeschermers vind je terug.
  • Transport: boots, skilatten of snowboards meenemen? Draagtassen en beschermhoezen helpen je op de juiste weg.
  • Onderhoud: doe het zelf door kleding met sprays waterdicht te houden, de base van skilatten of board te waxen of kleine reparaties aan de topsheet uit te voeren.