Wintersport

Jodel van plezier op de piste met het perfecte paar skilatten of snowboard dat bij je stijl past. United Brands heeft alles in huis aan hardgoods en softgoods om je wintersport proof te maken. Van skijassen, sneeuwbroeken, mutsen, handschoenen, tot ski- en snowboard boots, bindingen, helmen en brillen, je kan alles van skimateriaal bij ons kopen. En onze deskundige reparatie- en onderhouds shop houdt al je materiaal up-to-date en gebruiksklaar. Kom langs in een van onze winkels om jouw snowboard, skiboots en skilatten te kopen.

Skimateriaal kopen: warm en beweeglijk

Van eenvoudige wintersportkledij tot technische wintersportoutfits, ze zijn allemaal verkrijgbaar. Skikleding moet je droog en warm houden in winterse neerslag en op koude dagen, maar je ook tegen de zon beschermen en té warme temperaturen in je skitenue.

Kleden op de piste doe je volgens het drielagenconcept: thermische onderkleding voor (lichaams)warmte (baselayer), een wisselwerkinglaag voor transport van zweet en isolerend laagje (midlayer) en de beschermde jack (toplayer). De 2 belangrijkste toplaag items in je outfit zijn de skibroek en de skijas. Dit zijn enkele van de eigenschappen waar je op let:

 • goede warmte-isolatie: let daarbij op type vulling gebruikt, wattering van de voering en de zones waar extra isolatie is aangebracht.
 • laag gewicht: kleding moet beweeglijk blijven en actief draagbaar, want je staat er niet alleen mee op de piste maar ook ernaast.
 • waterafstotendheid: de shell of buitenste laag dient uiteraard waterwerend zijn om alle soort neerslag te beletten naar de lagen eronder door te dringen.
 • goede ventilatie: zoals neerslag van buitenaf niet naar binnen mag dringen, moet je transpiratievocht daarentegen wel naar buiten kunnen. Mesh panelen en ventilatieritsen op zweterige plekken helpen daarbij.
 • antislip- en reflecterende eigenschappen: zorgt dat de materialen tegen vallen en slippen bestand zijn. Antischeurstoffen, stevige weefsels, robuuste constructies die je ook zichtbaar maken.

Tot slot vervolledig je kledingoutfit met extra bescherming zoals een kleurrijke of ingetogen (pompom)muts, een paar onmisbare, beschermende skihandschoenen, een modieuze sjaal of nekwarmer, of paar opvallende oorwarmers. Of zelfs een bivakmuts als de koude niet meer te harden is. Kom langs in een van onze winkels om jouw skimateriaal te kopen.

Skibindingen en skiboots kopen

Na de skikleding staan de skischoenen met stip als 2de op het boodschappenlijstje van de wintersporter. Wintersportboots - skibotten of snowboardboots - zijn vaak belangrijker dan de skilatten of snowboard zelf. Zij vormen de schakel tussen je lichaam en onderste ledematen met de hardware. De juiste keuze van boots (en in iets mindere maten van de bindingen) bepaalt hoe de krachten tussen de rider/boarder worden overgebracht, welke mate van controle je hebt om te sturen en te draaien. Als je geïnteresseerd bent om skiboots te kopen, analyseren we de vorm van jouw voet en geven we uitgebreid informatie over de verschillende modellen.

Een aantal tips om de juiste skibotten te vinden. Uiteraard helpen onze experts je daar een handje bij.

 • Neem je tijd: trek ruim de tijd uit - minstens een uur - om verschillende modellen uit te testen en uit te proberen. Laat je niet leiden door kleuren en looks, maar door comfort en functionaliteit.
 • Overschat jezelf niet: kies op basis van je skitechniek, niveau en ervaring de juiste skiboots. Of je skiet on of off piste, de moeilijkste of makkelijkste verkiest, veel turn of tricks doet, het bepaalt allemaal welk type boot je het beste past.
 • Laat je voeten scannen of opmeten: zorg ervoor dat de skischoenen perfect passen - rekeninghoudend met de sokken, binnenboot, en beweeglijkheid - zowel in de lengte als de breedte. Zo zal je zonder twijfel de beste skiboots kopen voor jouw situatie.
 • Pas je skibotten uitgebreid: laat de voering of de binnenboot - voor sommige bootmodellen kan zelfs de shell aangepast worden - personaliseren aan de vorm van je voet zodat deze als gegoten zit in de skihouding. Dan ben je klaar ... skiën maar!

Skilatten kopen

Als je skiboots hebt gekozen, heb je enkel nog latten nodig om de pistes onveilig te maken. Ook als je skilatten wilt kopen, kan je een kijkje nemen in ons uitgebreid aanbod. De keuze van ski’s hangt grotendeels af van je niveau,  je lengte en je skistijl. Onze experts geven je graag advies en helpen je om de beste skilatten te vinden voor jouw situatie. Na jouw aankoop kan je ook steeds bij ons terecht voor het onderhoud van jouw ski's of snowboard. 

Skimateriaal kopen: complete sneeuwpret met onze wintersport accessoires

Je kan bij ons niet enkel skiboots en skilatten kopen of huren. Wij hebben daarnaast een groot assortiment aan aanvullende wintersport uitrusting en accessoires.

 • Bescherming: skibrillen voor alle types weersomstandigheden en skihelmen met of zonder vizier zijn vandaag onmisbaar. Ook bodybeschermers vind je terug.
 • Transport: boots, skilatten of snowboards meenemen? Draagtassen en beschermhoezen helpen je op de juiste weg.
 • Onderhoud: doe het zelf door kleding met sprays waterdicht te houden, de base van skilatten of board te waxen of kleine reparaties aan de topsheet uit te voeren.

Topproducten in onze winkels

2686700125_246934_jpg_zoom_1
Skibroek
DKP351_4Y6_P_1
Ski jas
ranger-mips__L40536500
Ranger MIP skihelm
x-socks-ski-adrenaline
X Socks Ski adrenaline