fbpx
Fischer skischoen Boa

Het sleuren met je stokken en latten beu? Dan is het misschien eens tijd om je ski’s aan de kant te leggen en een snowboard uit te testen. Snowboarden ziet er misschien moeilijk uit doordat je benen vastzitten, maar eens je er mee weg bent word je in geen tijd een pro. Skiën is gemakkelijker aan te leren, maar eens je het snowboarden onder de knie hebt is het gemakkelijker te beheersen dan het skiën.

Zo kies je het snowboard dat het beste bij je past

Goede snowboardskills beginnen bij kwalitatief materiaal. Er bestaan snowboards in alle soorten en maten, naargelang je niveau en rijstijl. Om een snowboard te kiezen moet je rekening houden met je lengte, gewicht, schoenmaat en ervaring. Wil je snel en stabiel van de bergen racen? Dan is een all mountain snowboard een zeer goede keuze. Hou je van het snowpark? Dan is een freestyle snowboard waarschijnlijk meer iets voor jou. Freestyle snowboards zijn korter van lengte en zijn zo speciaal gemaakt om tricks te maken met je board. Het board is minder stijf dan een all mountain snowboard en deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het board bestand is tegen zware landingen.

Voor beginners raden we aan een flexibel board te nemen. Een stijve plank heb je in het begin nog niet echt nodig omdat je nog niet te veel snelheid wilt nemen. Naast de flexibiliteit is ook het design van het snowboard doorslaggevend voor vele snowboarders. Iedereen wilt toch het mooiste board hebben van de piste? Voorkeur voor een bepaalde stijl of kleuren is natuurlijk persoonlijk. Bij United Brands hebben we een ruim aanbod aan snowboards met verschillende mooie designs. Bekijk ze hier.

Snowboard huren op basis van deskundig advies

Liever eerst een snowboard huren om te testen welke flex je het beste bevalt? Kom langs in onze winkel in Sint-Katelijne-Waver voor persoonlijk advies op maat. Onze wintersport expert helpen je graag verder.

Categories:

Tags:

Comments are closed