Padel: de sport van het moment

tomasz-krawczyk-M2x3A8Q4JbY-unsplash (1)

De padel-pleinen springen als paddenstoelen uit de grond. Een sport die meer en meer aan populariteit wint en terecht! Tegenwoordig zijn de pleinen bomvol geboekt en is er altijd wel iemand die in is voor een spelletje padel zo nu en dan. Maar wat is die populaire sport nu net en hoe speel je het? En misschien wel even belangrijk, welke materialen heb je er allemaal voor nodig?

Wat is padel eigenlijk?

Padel is hip en trending omdat het een racketsport is met ingrediënten uit onder andere tennis en squash. Een terugslagspel dat meestal dubbel gespeeld wordt. Het wordt gespeeld op een rechthoekig terrein dat omringd wordt door glazen wanden. Het is ook zo dat de bal gewoon in het spel blijft na het raken van het glas. Dit draait uit in veel langere rally’s dan bijvoorbeeld bij tennis. Bovendien is padel toegankelijk voor iedereen, het is niet zo moeilijk en je hebt er niet veel kracht voor nodig. Bij padel is een goede strategie meer van belang. Ook is padel een erg sociale sport en leuk om te spelen met vrienden, familie, collega’s etc. Het is een erg leuke sport die uitdagend is voor een beginner, maar ook voor een gevorderde. 

Wat heb je nodig voor padel te spelen? 

Het belangrijkste aan padel is je racket. Dit is namelijk niet hetzelfde dan een tennisracket. Het lijkt eerder op een beach-tennis racket, maar dat is het ook niet. Dus ben jij van plan een racket te kopen dan kan je bij United Brands terecht voor verschillende rackets. Wij hebben voor iedereen, jong of oud een racket klaarliggen. Zo kan een beginner beter starten met een lichtgewicht racket met een ronde vorm, dit geeft je veel controle bij het slagen. Gevorderde speler? Dan kan je kiezen voor een druppel of diamantvormig racket. Dit geeft je de power en precisie die je nodig hebt. Bij United Brands hebben we rackets van Babolat, Dunlop, Snauwaert, Royal Padel, Bullpadel… en zo veel meer. Ook voor padel schoenen, ballen, zakken en zo veel meer kan je terecht bij United Brands. Kom het snel ontdekken bij ons in de winkel voor het juiste advies en raad.