Fitness

Alles wat je nodig hebt om te sporten. Van sportieve kleding, sportschoenen of andere sport accessoires voor hem en haar. Handige sporttassen en compact fitnessmateriaal zoals springtouwen, push-up handles, enkel- en polsgewichten. Alles om thuis of in de fitnessstudio in conditie te blijven.

Fitness kleding: gezond en modieus kleden

Sport en gezondheid: wie is er vandaag niet mee bezig? We willen ons goed in ons vel voelen, en tegelijk: er goed uitzien. Want fitnesskledij is niet langer alleen functioneel - zoals het snel afvoeren van je zweetdruppels om lekker fris te blijven ruiken - maar ook modieus.

Want sportkleding draag je niet langer alleen in de sportschool, yoga studio of in het park tijdens het joggen, maar ook thuis of elders zelfs als je niet sport. Sportieve kleding is hip en trendy als 'casual wear'.

In ons ruim assortiment vind je types tops en bottoms. Niet enkel voor fitness, maar ook voor andere sporten geschikt. We helpen je kiezen in functie van

  • Jouw favoriete sport: waar de ene sport meer beweeglijkheid van de stoffen en materialen vereist, zal een andere sport meer transpiratie-afvoer vereisen. Functionele eisen die zich vertalen in diverse keuzes aan materialen en types ontwerpen. Heb je liever een t-shirt met ronde hals of V-nek? Pullover of geritste hoodie voor te joggen? Legging met 3/4 of 7/8 pijplengte? Shortje met of zonder mesh binnenbroekje?
  • Jouw persoonlijke stijl: vertaal je persoonlijke voorkeuren in de juiste kleur. Mix en match tops en bottoms. Maar ga nooit té. Te breed, te smal, te wijd, te strak, te kleurrijk, te open, te dicht, .... Keep It Simple and Straightforward, de KISS van een gezond modegevoel.
  • Jouw ideale maten: sporten is gezond, en de juiste kledingmaat kiezen helpt niet alleen je voorkomen, maar ook prestaties. Veel sportieve kleding is nauwsluitend of spierondersteunend. Maar sporten verandert je fysiek, en dus ook op termijn de kledingmaat.
  • Jouw sportieve omgeving: binnen of buiten sporten, het stelt andere eisen aan je fitnessoutfit. Uitgangspunt is het 3-lagen model van sneldrogende baselayer, isolerende midlayer tot beschermende toplayer. Welke laag heb je wanneer nodig? En welk kledingitem binnen welke laag beantwoordt dan het best aan al je behoeften?

Fitness schoenen: demping, support en stabiliteit in de juiste mate

De juiste sportschoenen kiezen helpt om blessures te vermijden. De eisen voor sportschoenen lopen sterk uiteen. Trainingsschoenen moeten vooral een goede grip, voldoende afzet bieden zodat ze alle bewegingen tijdens het tranen veilig en comfortabel kunnen ondersteunen.

Bepalend is uiteraard welk type fitness/training je beoefent. Want voor krachttraining zijn heel andere schoenen nodig dan voor cardio- of crosstraining.

In onze winkels vind je een ruime keuze aan trainingsschoenen. Aarzel niet om onze medewerkers om advies te vragen.

  • Demping: het opvangen van schokken of zware belasting verschilt van persoon tot persoon. En de vorm van de voet(boog) speelt hier ook in mee. Gewichtsheffers of krachttraining hebben meer baat bij stabiele sportschoenen met goede demping. Wie van touwtje springt bij trainingen heeft meer baat bij schoenen die schokgolven opvangen en verspreiden.
  • Stabiliteit: in de sportstudio is een goede grip van de zool altijd aangewezen. Voor goede ondersteuning kan een bredere voorvoet aangewezen. Of een bijzonder zoolpatroon. Afhankelijk van type training zijn lichtere modellen te verkiezen boven robuustere en zwaardere ontwerpen.
  • Ondersteuning: bij duurtrainingen wissel je veel types oefeningen in snel tempo met elkaar af. Je voeten, enkels, knieën en hogerop ondergaan hoge belastingen van de spieren en pezen. Een goede support van je voet, hiel, enkel en voetboog helpt om blessures te vermijden. De keuze van de juiste schoenmaat voor een optimale fit die voldoende ondersteunt is cruciaal.

Fitness uitrusting: om thuis te trainen

Enthousiast en gedreven als je bent, wil je thuis verder je lichaam in conditie houden. Je hoeft geen grote fitness toestellen in huis te halen om je lichaam te onderhouden. In onze collecties vind je kleine en handige items om

  • je uithoudingsvermogen en kracht te trainen: pols- en enkelgewichten, krachtballen, opdruksteunen zijn maar enkele van de producten steeds beschikbaar.
  • je trainingen comfortabel uit te voeren: zoals trainings- en yogamatten, fitness handschoenen om gewichten op te tillen, springtouwen om je uithoudingsvermogen te trainen, foam rollers en ander handig klein opbergbaar materiaal.
  • je oefeningen veiliger maken: en blessureleed voorkomen door handige ondersteunende sleeves voor knieën en ellebogen.

Topproducten in onze winkels

_136862
Roze fitnesstrui
nike bra
Nike impact BH
nike-np-singlet_2000x2000_54553
Nike Singlet
yogamat
Yogamat